Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Magasin
Storbyferie » Reisemagasin » Phønix Hotel i Aalborg: Liten heis, stor opplevelse

Phønix Hotel i Aalborg: Liten heis, stor opplevelse

Phønix Hotel i Aalborg – Foto: Gaute NordvikPhønix Hotel i Aalborg
Tekst: Ingvild Bræin
Foto: Gaute Nordvik
Publisert: Søndag, 10. september 2017

Det er flere gode hoteller i Aalborg, men for anledningen slår vi et slag for Hotel Phønix.

Å komme med trillebagen sin over den aalborgske asfalt og brostein og vite at man skal bo på Hotel Phønix er et godt utgangspunkt for et opphold i den nordjyske byen. Hotel Phønix er et historisk hotell som huses av en bygning fra 1700-tallet. Det er litt som om heisen også er fra tiden der omkring. Den sjarmerende innretningen er knøttliten, og overlater større selskaper til å reise oppover i etasjene i etapper. Folk med klaustrofobi kommer raskt i bedre form ved å ta trappene.

Sentral beliggenhet

Rommene er klassiske og romslige. Pågående oppgradering av sovefasilitetene medførte at vi var så heldige å få en himmelsk seng, om ikke en himmelseng. Når man tar den sjarmerende heisen ned og går ut på gaten, er man nært til alt som er sentralt, slikt som sentrum. Et måltid mat? Handle litt? Kulturtilbud? Den berømte, historiske Jomfru Ane Gade? Alt innen komfortabel vandreradius.

Artikkelforfatteren tatt på fersken i bakgården – Foto: Gaute NordvikArtikkelforfatteren tatt på fersken i bakgården

Hotellet har egen bar, som er holdt i en trivelig, irsk belysning. For røykere, eventuelt friluftslivsmennesker, er det to koselige plasser å sitte ute på; et åpent område med kafébord rett utenfor baren, eller i bakgården, der det er mange og store bord under tak, i dels grøntvoksende omgivelser. For oss som er mer tilhenger av utekontor enn hjemmekontor, er det på sistnevnte sted plass til å legge en drøss med papirer utover bordene, mens man har Mac-en foran seg.

Matrom med matro

Resepsjonisten er for øvrig behjelpelig med å skrive ut en tale som man for eksempel skal holde i en bursdagsfeiring samme dag man kommer ned i resepsjonen og ser litt blek og nervøs ut.

Frokosten er rikholdig og variert. Godt med plass mellom bordene gjør frokosten til en avslappende affære, i motsetning til i trangere frokostsaler ved enkelte hoteller, der man kan føle at man sitter i andres gulost, eller tråkker i deres samtaler.

Hotel Phønix er med andre ord et hotell det er lett å ønske seg tilbake til.

Nettsted: www.helnan.dk/phoenix/

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook