Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Basel

Basel

Basel er ikke et typisk mål nordmenn legger sin storbyferie til og prisnivået i storbyen er en del høyere enn for andre mer populære feriemål, men byen har mye å by på.

Basler Münster i Basel – Foto: Gaute NordvikBasler Münster
Foto: Gaute Nordvik

Noe av det som gjør Basel til et spennende storbymål er byens flotte blanding av eldre og moderne arkitektur, de mange kunstmuseene og ikke minst karnevalet som sies å være vel så bra som i Rio de Janeiro og i Venezia.

Basel er delt i to av elven Rhinen, og byen er derfor kjent for sine mange broer. Byen ligger nordvest i Sveits og grenser mot Frankrike og Tyskland. Basel er tredje største by i Sveits, og byen har med forsteder vel åtte hundre og tretti tusen innbyggere.

Kunstmuseum Basel – Foto: Gaute NordvikKunstmuseum Basel
Foto: Gaute Nordvik

Basel er kjent for sine museer som Museum Jean Tinguely og Kunstmuseum Basel, men byen har i tillegg spennende attraksjoner som kirkene Basler Münster og Elisabethenkirche og ikke minst markedsplassen med det flotte røde rådhuset.

Oversikt: Severdigheter i Basel

Oversikt: Museer i Basel

Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig – Foto: Gaute NordvikMuseet stiller ut objekter fra sivilisasjoner så langt tilbake som fire årtusener før Kristus.

Basel Rathaus
Basel Rathaus – Foto: Gaute NordvikRådhuset er en flott rød sandsteinsbygning med mange vakre detaljer både utvendig og innvendig. Rådhuset ligger i sentrum og har en fremtredende plass ved torget i den sveitsiske storbyen.

Basler Münster
Basler Münster i Basel – Foto: Gaute NordvikBasler Münster som er godt synlig fra store deler av Basel, er et av de største landemerkene i den sveitsiske storbyen.


Elisabethkirken
Elisabethkirken i Basel – Foto: Gaute NordvikElisabethkirken (Elisabethenkirche) er en vakker kirke i sentrum av byen. Kirken er den mest betydningsfulle i nygotisk stil i Sveits, og den mest kjente sveitsiske bygningen med denne arkitekturen.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Basel. I guiden finner du også muligheter for bestilling av pakkereise, flybilletter og leiebil.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook