Storbytur.no - Guider til din storbyferie Dresden
Storbyferie » Dresden
Annonse
Søk etter hotell i Dresden
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Dresden

Den katolske hoffirken og Dresden Residensslott - Foto: Gaute NordvikDen katolske hoffirken og Dresden Residensslott
Foto: Gaute Nordvik

Dresden er en vakker storby i det østlige Tyskland, nær grensen til Tsjekkia. Byen som er hovedstad i den tyske delstaten Sachsen, ble utsatt for massive ødeleggelser under andre verdenskrig. Etter omfattende gjenoppbygging og restaureringsarbeid har Dresden fått mye av den skjønnheten tilbake som byen var viden kjent for før andre verdenskrig, da byen ofte ble omtalt som Nord-Europas Firenze.

I gamlebyen (Altstadt) finner du praktbygninger som Zwinger-komplekset, Dresden Residensslott, Frauenkirche og Semperoper, som sammen med elven Elben dominerer mye av bybildet i den tyske storbyen.

Frauenkirche - Foto: Gaute NordvikFrauenkirche
Foto: Gaute Nordvik

Dresden har flere attraksjoner du bør besøke når du først er i byen. Noen av severdighetene du bør besøke er gamlebyen med attraksjoner som Frauenkirche, Zwingerkomplekset, den katolske hoffirken, Dresden Residensslott og Semperoper.

Den katolske hoffkirken
Den katolske hoffkirken i Dresden - Foto: Gaute NordvikDen katolske hoffkirken (Katholische Hofkirche) ligger nær Elben i hjertet av Dresden, og er et av de viktigste landemerkene i den tyske storbyen.

Dresden Residensslott
Dresden Residensslott - Foto: Gaute NordvikDresden Residensslott ligger vakkert til i sentrum av Dresden. Slottet som er en av de eldste bygningene i den tyske storbyen, er kjent for sin miks av ulike arkitektoniske stilarter.

Frauenkirche
Frauenkirche i Dresden - Foto: Gaute NordvikFrauenkirche (Vår Frue kirke) er en flott kirke i sentrum av Dresden, som med sin høyde og store kuppel er et velkjent landemerke i storbyen.

Semperoper
Semperoper i Dresden - Foto: Gaute NordvikDen vakre Semperoper (Semperoperaen) ligger pittoresk til langs Elben i hjertet av Dresden.


Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Dresden. Her finner du en reiseguide til Dresden, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til Dresden i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook