Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Essen

Essen

Essen ligger ved breddene til Ruhr-elven i Nordrhein-Westfalen, og er en storby kjent for blant annet sin kull- og stålindustri og sin satsning på kunst og kultur.

Essen Die Einkaufsstadt -  Foto: Gaute NordvikEssen Die Einkaufsstadt - Essen liker å omtale seg selv som shoppingbyen, og storbyen er med sin sentrale beliggenhet i Ruhr-området et finans- og servicesenter for hele regionen
Foto: Gaute Nordvik

Essen er nest største by i Ruhr-området så vidt slått av Dortmund, der begge byene har litt under 600.000 innbyggere. Essen er allikevel den av byene med et klarest storbypreg, noe som kan komme av byens sentrale beliggenhet i Ruhr-området.

Storbyen spiller også en meget viktig rolle i tysk økonomi som hjem til tretten av Tysklands hundre største selskaper.

Litt mer om Essen
Essen ble grunnlagt så tidlig som i 845, men det var når de første stålverkene ble bygget at byen begynte å få sin betydningsfulle status både i Ruhr-området og i Tyskland. Sammen med Essens sterke industrielle utvikling på 1900-tallet ble familien Krupp en av de aller mektigste industrieierne i Europa.

Museum Folkwang i Essen - Foto: Gaute NordvikMuseum Folkwang
Foto: Gaute Nordvik

Essen har med sitt engasjement for kunst og kultur en rekke museer og andre attraksjoner.

I storbyen ligger blant annet Museum Folkwang med sin svære kunstsamling og Aalto-Musiktheater med sine opera- og ballettforestillinger.

Alte Synagoge
Alte Synagoge i Essen - Foto: Gaute NordvikAlte Synagoge er en jødisk synagoge og et viktig minnesmerke i Essen. Synagogen ligger i sentrum av den tyske storbyen, et steinkast fra kirken Essener Münster.

Essener Münster
Essener Münster i Essen - Foto: Gaute NordvikEssener Münster er en gammel domkirke i sentrum av Essen. Kirken er sete for den romersk-katolske biskopen i Essen.


Hotel Handelshof
Hotel Handelshof i Essen - Foto: Gaute NordvikHotel Handelshof er et viktig landemerke og et historisk hotell i Essen. Bygningen ligger i sentrum av byen like ovenfor sentralbanestasjonen.

Museum Folkwang
Museum Folkwang i Essen - Foto: Gaute NordvikMuseum Folkwang ligger sentralt til i Essen, og er kjent for sin fantastiske samling av kunst fra 1800- og 1900-tallet med hovedvekt på tyske og franske kunstverker.

Zeche Zollverein
Zeche Zollverein er et tidligere kullgruve- og koksverkområde i Essen som etter nedleggelsen i 1986 ble kjøpt opp av delstaten Nordrhein-Westfalen for å bevares som et monument over Ruhr-områdets industrielle utvikling.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Essen. Her finner du en reiseguide til Essen, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til Essen i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook