Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Oslo

Oslo

Oslo som ligger innerst i Oslofjorden er en spennende by som kan by på en rekke opplevelser. Her kan du i det ene øyeblikket nyte førsteklasses mat på en velrennomert restaurant, mens du i det neste opplever flott natur i Nordmarka.

Den store variasjonen av inntrykk gjør Norges hovedstad til et flott reisemål for både storbyferie med shopping og sightseeing eller som en ren aktivitetstur.

Frammuseet på Bygdøy – Foto: Gaute NordvikFrammuseet på Bygdøy med Gjøa i front Livshjulet – Foto: Gaute NordvikLivshjulet

Oslo byr på en mengde severdigheter og museer. Vår lille guide gir deg litt informasjon om flere av attraksjonene i byen, slik at du kan få et lite overblikk før du besøker hovedstaden.

Det er mye å se og gjøre i vår hovedstad, men noen av de mest populære attraksjonene du bør få deg på en storbyferie til Oslo er Vigelandsparken, Akershus festning, Slottet, Kon-Tiki museet, Karl Johans gate, Holmenkollen og Aker Brygge.

Oversikt: Severdigheter i Oslo

Oversikt: Museer i Oslo

Akershus festning
Akershus festning i OsloAkershus slott og festning ligger i flotte omgivelser på Akersneset ikke langt fra Rådhuset og Aker Brygge. Festningen var opprinnelig en middelalderborg, som var sete for kongens representanter.

Karl Johans gate
Karl Johans gate i OsloKarl Johans gate, oppkalt etter Kong Karl III Johan, er Oslos hovedgate. Karl Johan går fra Slottet i nordvest til Oslo S i sydøst.

Norsk Folkemuseum
Norsk Folkemuseum i OsloNorsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo er det største kulturhistoriske museum i Norge. Her finner du svære samlinger fra bygde- og bymiljø i vårt land.

Operahuset
Operahuset i OsloOperahuset ligger flott til innerst i Oslofjorden. Bygget er kledd i hvit marmor, og er med sin spesielle utforming og sentrale plassering i Bjørvika en populær turistattraksjon.

Slottet
Slottet i OsloDet Kongelige Slott ligger majestetisk til i ene enden av paradegaten Karl Johans gate i Oslo. Slottet som er kongens hovedresidens ble reist for kong Karl III Johan.

Vigelandsparken
Vigelandsparken i OsloVigelandsparken er en del av Frognerparken, og dekker 320 mål fylt med 212 skulpturer av Gustav Vigeland. Selve parkanlegget er også opparbeidet etter Vigelands tegninger.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Oslo. Her finner du en reiseguide til Oslo, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til til Oslo i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook