Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Magasin
Storbyferie » Reisemagasin » Peder Oxe i København – Kanin er kanon!

Peder Oxe – Kanin er kanon!

Peder Oxe i København – Foto: Gaute NordvikPeder Oxe i København
Tekst og foto: Gaute Nordvik
Publisert: Fredag, 20. mai 2016

Restaurant Peder Oxe ligger på Gråbrødretorv i en flott bygning som ble oppført like etter bybrannen i 1728. De store og behagelige lokalene innbyr til å nyte bedre måltider. Her har både lokale og tilreisende kunnet boltre seg i lekre retter siden 1975. Vi kom dit i titiden en lørdags kveld, og hadde ingen forhåpninger om å få et bord. Men heldigvis – det fikk vi.

Her serveres mat som har hentet inspirasjon fra både det nordiske og franske kjøkken. Menyen forandrer seg etter årstidene og etter tilgangen til gode råvarer, men Oxe-burgeren kan du regne med å få hele året.

Da vi skulle bestille, falt også valget fra en i følget på burgeren, og han oppsummerte kort: Svært fornøyd! Vi andre gikk for noe litt mer eksotisk: kanin. Vi fikk hjelp til å velge en passende vin: Ripasso fra 2013. Kaninlår med en kraftig saus og passende tilbehør var overraskende godt, og frister til snarlig gjentakelse.

Peder Oxe ligger på Gråbrødretorv. Et steinkast fra Helligåndskirken, som ligger langs den populære shoppinggaten Strøget i København.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook