Storbytur.no - Guider til din storbyferie København
Storbyferie » København

København

Annonse

Nyhavn - ligger i den østlige enden av Strøget — Foto: Gaute NordvikNyhavn - ligger i den østlige enden av Strøget
Foto: Gaute Nordvik

Københavns bykjerne er ikke større enn at du i løpet av en halvtime kan krysse den til fots. København sentrum byr på en rekke attraksjoner, hyggelige mennesker, flotte plasser og gater, og de korte avstandene og byens beliggenhet ved sjøen gjør København til en populær by å dra på storbyferie til.

I den danske hovedstaden har nordmenn det godt. Vi nyter å sitte i Nyhavn med en kald pils og se menneskene spasere forbi. Vi liker å gå i Tivoli, spise danske pølser og dra på shopping i Strøget. Nordmenn kommer alltid tilbake til København.

Hovedstad for Norge
København, som ble grunnlagt omkring år 1000, ble hovedstad i Danmark i 1443. Byen har vært dansk hovedstad i snart 600 år, og i denne perioden har storbyen også vært hovedstad for Norge. Under unionstiden med Danmark i perioden 1660-1814 var byen hovedstad for unionen bestående av Norge, Danmark, Island, Grønland og Færøyene.

Rosenborg Slot i København — Foto: Gaute NordvikRosenborg Slot
Foto: Gaute Nordvik

København har en rekke flotte severdigheter og museer. I vår guide får du litt informasjon om flere av attraksjonene i byen, slik at du kjapt skaffer deg et overblikk til din reise.

Noen severdigheter og museer som er verd et besøk på en storbyferie til København er Amalienborg Slott, Botanisk Have & Museum, Den Lille Havfrue, Ny Carlsberg Glyptotek, Nyhavn, Operaen, Kronjuvelene og kronregaliene i Rosenborg Slott, Rundetårn, Strøget, Tivoli, Marmorkirken, Hirschsprungske samling, Kastellet og Rådhuspladsen.

Oversikt: Severdigheter i København

Oversikt: Museer i København

Annonse
Finn hoteller
— og se tilbud for dine datoer

Booking.com
Rabatter på hotell
Nye hotelltilbud i ulike storbyer hver dag. Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i København.

Annonse
Booking.com

Christiania i København
Fristaden Christiania i København
Fristaden Christiania er et spesielt og spennende nabolag i Christianshavn i det sentrale København. Her har innbyggerne til dels sitt eget selvstyre på siden av det danske samfunnet.

København Zoo
København Zoo
København Zoo er med sine over 250 arter en spennende dyrehage både for barn og voksne. Blant dyreparkens mange populære attraksjoner kan du oppleve alt fra asiatiske elefanter til isbjørner.

Nyhavn
Nyhavn i København
Nyhavn er en av de flotteste havnene i Skandinavia og et populært sted både for Københavnere og turister. Om sommeren er de mange sjarmerende uterestaurantene langs havnen ideelle for å slå seg ned og nyte livet samtidig som man slapper av med god mat og en kald pils.

Strøget
Strøget i København
Strøget er den lengste gågaten i Europa med et enormt utvalg av butikker, som gjør dette til et populært sted for nordmenn som elsker shopping. Shoppinggaten er vel 1,1 kilometer lang, og gir shoppingglade nordmenn mulighet til å frotse i et tilbud av butikker som virker uendelig.

Tivoli
Tivoli i København
Tivoli fornøyelsespark er den mest besøkte attraksjonen i København med over 4,5 millioner gjester hvert år.

Rosenborg slott
Rosenborg slott i København
Rosenborg slott er ikke bare en vakker historisk bygning. Her finner du også noen av Danmarks største kulturskatter.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2019
Følg oss på Facebook