Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » København

København

Københavns bykjerne er ikke større enn at du i løpet av en halvtime kan krysse den til fots. Sentrum byr på en rekke attraksjoner, hyggelige mennesker, flotte plasser og gater, og de korte avstandene og byens beliggenhet ved sjøen gjør København til en populær by å dra på storbyferie til.

Bilde av båter, promenade og uteliv i Nyhavn i København - Foto: Gaute NordvikNyhavn i København
Foto: Gaute Nordvik

I den danske hovedstaden har nordmenn det godt. Vi nyter å sitte i Nyhavn med en kald pils og se menneskene spasere forbi. Vi liker å gå i Tivoli, spise danske pølser og dra på shopping i Strøget. Nordmenn kommer alltid tilbake til København.

Hovedstad for Norge
København, som ble grunnlagt omkring år 1000, ble hovedstad i Danmark i 1443. Byen har vært dansk hovedstad i snart 600 år, og i denne perioden har storbyen også vært hovedstad for Norge. Under unionstiden med Danmark i perioden 1660-1814 var byen hovedstad for unionen bestående av Norge, Danmark, Island, Grønland og Færøyene.

Bilde av utsiden til Rosenborg Slot i København: grønt gress, trær og kanalRosenborg Slot
Foto: Gaute Nordvik

København har en rekke flotte severdigheter og museer. I vår guide får du litt informasjon om flere av attraksjonene i byen, slik at du kjapt skaffer deg et overblikk til din reise.

Noen severdigheter og museer som er verd et besøk på en storbyferie til København er Amalienborg Slott, Botanisk Have & Museum, Den Lille Havfrue, Ny Carlsberg Glyptotek, Nyhavn, Operaen, Kronjuvelene og kronregaliene i Rosenborg Slott, Rundetårn, Strøget, Tivoli, Marmorkirken, Hirschsprungske samling, Kastellet og Rådhuspladsen.

Oversikt: Severdigheter i København

Oversikt: Museer i København

Christiania i København
Inngangspartiet til fristaden Christiania i København
Fristaden Christiania er et spesielt og spennende nabolag i Christianshavn i det sentrale København. Her har innbyggerne til dels sitt eget selvstyre på siden av det danske samfunnet.

København Zoo
Elefant i København Zoo
København Zoo er med sine over 250 arter en spennende dyrehage både for barn og voksne. Blant dyreparkens mange populære attraksjoner kan du oppleve alt fra asiatiske elefanter til isbjørner.

Nyhavn
Folkeliv i Nyhavn i København
Nyhavn er en av de flotteste havnene i Skandinavia og et populært sted både for Københavnere og turister. Om sommeren er de mange sjarmerende uterestaurantene langs havnen ideelle for å slå seg ned og nyte livet samtidig som man slapper av med god mat og en kald pils.

Strøget
Gaterartist og menneskeliv i Strøget i København
Strøget er den lengste gågaten i Europa med et enormt utvalg av butikker, som gjør dette til et populært sted for nordmenn som elsker shopping. Shoppinggaten er vel 1,1 kilometer lang, og gir shoppingglade nordmenn mulighet til å frotse i et tilbud av butikker som virker uendelig.

Tivoli
Inngangspartiet til Tivoli i København
Tivoli fornøyelsespark er den mest besøkte attraksjonen i København med over 4,5 millioner gjester hvert år.

Rosenborg slott
Parken med Rosenborg slott i bakgrunnen
Rosenborg slott er ikke bare en vakker historisk bygning. Her finner du også noen av Danmarks største kulturskatter.

Noen spørsmål om København

Hva kan du finne på i København?

Det finnes en rekke attraksjoner i den danske hovedstaden. Om du er i byen i en langhelg anbefaler vi at du får med severdighetene Nyhavn, Strøget og København Zoo. Om du har tid til noen museer kan du legge Thorvaldsens Museum, Den Hirschsprungske Samling og Ny Carlsberg Glyptotek på besøkslisten.

Hvor skal du spise?

København har mange muligheter for en god matopplevelse. Hva med en bedre skalldyrmiddag eller kanin på Peder Oxe? Du finner noen gode restauranter her.

Hvilket hotell skal du velge i København?

Det er et stort tilbud av hoteller i hovedstaden. Du finner alt fra luksushoteller til rimeligere alternativer. Finn hoteller i København her.

Hvordan er været i København?

København har et nord-europeisk klima preget av skiftende værforhold, så pakk med deg klær for varierende forhold. På grunn av Golfstrømmen er det noe varmere enn breddegraden skulle tilsi. Du kan sjekke været for de nærmeste dagene eller langtidsvarselet her.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook