Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » København » Severdigheter

Severdigheter i København

Det finnes en rekke severdigheter i København som det det er verd å få med seg. Her presenteres flere av de viktigste severdighetene.

Amalienborg Slott — Foto: Gaute Nordvik Amalienborg Slott
Amalienborg Slott er den danske kongefamiliens residens i vinterhalvåret. Slottsanlegget er regnet som det fremste eksempelet på rokokkoarkitektur i Danmark.

Botanisk Have — Foto: Gaute Nordvik Botanisk Have
Botanisk Have & Museum inneholder Danmarks største samling av levende planter og den eneste genbanken for ville planter.

Christiania — Foto: Gaute Nordvik Christiania
Fristaden Christiania er et spesielt og spennende nabolag i Christianshavn i det sentrale København. Her har innbyggerne til dels sitt eget selvstyre på siden av det danske samfunnet.

Christiansborg Slott — Foto: Gaute Nordvik Christiansborg Slott
Christiansborg Slott er tilholdsstedet for det danske folketinget. Slottet som ligger på Slotsholmen i sentrum av København, var tidligere et kongelig slott.

Strøget — Foto: Gaute Nordvik Den Lille Havfrue
Statuen Den lille Havfrue ble laget som en hyllest til historien med samme navn av Hans Christian Andersen. Statuen, laget av billedhuggeren Edvard Eriksen, ble gitt i gave til København av stifteren av Carlsberg bryggeri Carl Jacobsen.

Frederiksberg slott og hage — Foto: Gaute Nordvik Frederiksberg slott og hage
Frederiksberg slott ligger i idylliske omgivelser på Frederiksberg i København, like i nærheten av København Zoo.

Frederiksborg slott — Foto: Gaute Nordvik Frederiksborg slott
Frederiksborg slott er ett av Skandinavias flotteste, og ligger pittoresk til i Hillerød vel trettifem kilometer utenfor København. Danske konger har hatt Frederiksborg slott som residens i generasjoner, men slottet er i dag tilholdssted for Det Nationalhistoriske museum.

København Zoo — Foto: Gaute Nordvik København Zoo
København Zoo er med sine over 250 arter en spennende dyrehage både for barn og voksne. Blant dyreparkens mange populære attraksjoner kan du oppleve alt fra asiatiske elefanter til isbjørner.

Marmorkirken — Foto: Gaute Nordvik Marmorkirken
Marmorkirken (Frederikskirken) er en monumental kirke i rokokkostil i Frederiksstaden, nær Amalienborg slott, i sentrum av København.

Nyhavn — Foto: Gaute Nordvik Nyhavn
Nyhavn er en av de flotteste havnene i Skandinavia, og er et populært sted både for Københavnere og turister. Om sommeren er de mange sjarmerende uterestaurantene langs havnen ideelle for å slå seg ned og nyte livet samtidig som man slapper av med god mat og en kald pils.

Operaen — Foto: Gaute Nordvik Operaen
Operaen i København sto ferdig i januar 2005, og regnes som et av verdens mest avanserte operahus. Operaen er på hele 41.000 kvadratmeter som er fordelt på 14 etasjer, der fem av etasjene er under bakkenivå..

Rosenborg Slott — Foto: Gaute Nordvik Rosenborg Slott
Rosenborg slott er ikke bare en vakker historisk bygning. Her finner du også noen av Danmarks største kulturskatter. I museet finner du i tillegg til en rekke andre gjenstander de danske kronregalier og kronjuveler utstilt.

Rundetårn — Foto: Gaute Nordvik Rundetårn
På toppen av Rundetårn kan du oppleve en flott utsikt over København sentrum. Rundetårn ble påbegynt i 1637 og sto ferdig i 1642. Tårnet ble bygget av kong Christian 4.

Strøget — Foto: Gaute Nordvik Strøget
Strøget er den lengste gågaten i Europa med et enormt utvalg av butikker, som gjør dette til et populært sted for nordmenn som elsker shopping. Shoppinggaten er vel 1,1 kilometer lang, og gir shoppingglade nordmenn mulighet til å frotse i et tilbud av butikker som virker uendelig.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook