Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » København » Severdigheter » Fristaden Christiania

Fristaden Christiania

05. september 2013
Christiania i København — Foto: Gaute NordvikChristiania
Foto: Gaute Nordvik

Fristaden Christiania er et spesielt og spennende nabolag i Christianshavn i det sentrale København. Her har innbyggerne til dels sitt eget selvstyre på siden av det danske samfunnet.

Kunstverk i Christiania — Foto: Gaute NordvikKunstverk
Foto: Gaute Nordvik

Fristaden ble opprettet i 1971 da beboere i Christianshavn rev ned gjerdene rundt et nedlagt militært anlegg for å skape større lekeområder for sine barn. Områdets mange tomme bygninger ble i etterkant fort fylt opp med hippier, og den dag i dag er hippiekulturen fortsatt sterkt forankret i Christiania.

Fristaden Christiania er nå et område uten biler hvor du kan spasere eller sykle rundt i ro og mak og ta inn inntrykkene fra de mange og fargerikt dekorerte bygningene i nabolaget. I fristaden finnes også en rekke små butikker som selger økologiske varer.

Innbyggerne i Christiania har siden starten hatt et liberalt syn på salg av Cannabis og det har foregått åpent salg av Cannabis siden fristaden ble opprettet. Danske myndigheter tolererte i lengre tid dette salget, men i 2004 forandret myndighetene sin tolerante holdning mot det åpenlyse cannabissalget og foretok flere politirazziaer i området. I dag foregår salg av Cannabis mer i det skjulte.

  • Mer informasjon og lokalisering.
  • Fristaden Christiania ligger i Christianshavn i sentrum av den danske hovedstaden.
  • Web: www.christiania.org

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2021
Følg oss på Facebook