Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Magasin
Storbyferie » Reisemagasin » Málaga: Mangt å meske seg i

Málaga: Mangt å meske seg i

Inngangspartiet til Bodega Bar El Pimpi – Foto: Gaute NordvikInngangspartiet til Bodega Bar El Pimpi
Tekst: Ingvild Bræin
Foto: Gaute Nordvik
Publisert: Søndag, 2. april 2017

Det er ikke langt mellom de gode måltidene i Málaga. Det skyldes de korte avstandene og all den gode maten.

Lokal sjømattallerken på Andrés Maricuchi

Andrés Maricuchi på Pedregalejo-stranden – Foto: Gaute NordvikAndrés Maricuchi på Pedregalejo-stranden

Stedet Andrés Maricuchi på Pedregalejo-stranden ligger et lite stykke utenfor sentrum, men det er verdt gåturen (evt. bussbilletten) å komme frem til stedet som er kjent for sin gode sjømat. Vi bestilte en tallerken lokal sjømat med salat til. Salaten var frisk og lekker og besto av egg, tomat, agurk, granateple og løk. Sjømattallerkenen besto av ulike sorter små, grillede fisker, små grillede blekkspruter med armene i behold, og grillede skjell. Det var knasende godt. Vi drakk en tørr Los Zarzales (spansk hvitvin) som kledde maten utmerket, og som sendte blikket vårt utover mot horisonten, som var rett og fin gjennom hele vinflasken.

Oksehale på Taberna del Siglo

Inne i gamlebyen oppsøkte vi Taberna del Siglo, som så ut til å ha mye godt på menyen. Men en ting stakk seg ut: oksehaleretten. Selv husket jeg fra oppveksten med en travel alenefar Campbells oksehalesuppe, som jeg likte, men jeg fant aldri noen oksehaler i den, etter det jeg kunne bedømme. Vi bestilte begge oksehale med poteter og gulrøtter, og fikk servert en forbilledlig mør okse-ende, i en smakfull saus. Det eneste aberet var at konversasjonen ble noe ensidig: «Å, dette var godt». «Ja, det var jammen deilig». «Oj, det må jeg si». «Ja, det må jeg også». Osv. Helt normal, lys øl passer til dette måltidet, i den grad man kommer på å drikke.

Pasta og ratatouille på Bodega Bar El Pimpi

Eikefat signert av kjendiser dekorerer ene veggen på  Bodega Bar El Pimpi – Foto: Gaute NordvikEikefat signert av kjendiser dekorerer ene veggen på Bodega Bar El Pimpi

Høydepunktet var nok likevel restauranten El Pimpi, som ligger ikke langt fra severdigheten Theatro Romano. «Pimpi» er betegnelsen på folk som pleide å være til hjelp for besetning og passasjerer på skip som ankom Málaga, altså en tidlig variant av turistguider. Restauranten selv har som målsetning å være «et symbol på kvalitet, og dermed representere alt Málaga står for». Her bestilte vi en spansk ratatouille med grillede kongereker, og en pasta i hvitvins- og sjømatsaus. Om lokal sjømattallerken og mør oksehale hadde vært himmelsk, gikk dette mer over i det språkløse. Vi ble helt stille. Taushet er gull, sies det. Til denne språkløse maten drakk vi en Chardonnay som vi var enige om «fremsto som litt overfladisk, men som eide ettertanke.»

Også andre restauranter vi besøkte mer tilfeldig i Málaga serverte oss mat det var grunn til å glede seg over, så lenge man styrte unna de opplagte short stop-fellene som man finner alle steder: oppsiktsvekkende billige pastaretter som kommer oppsiktsvekkende fort på bordet. Disse rettene kommer gjerne overkokt og med snerk på. Utfordringen er at denne konklusjonen som regel fremstår opplagt for en etterpå.

Men: Alt i alt en jevnt over solid materfaring å skrive hjem om, altså.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook