Storbytur.no - Guider til din storbyferie Málaga
Storbyferie » Málaga
Annonse
Søk etter hotell i Málaga
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Málaga

Stranden Malagueta i Málaga — Foto: Gaute NordvikStranden Malagueta
Foto: Gaute Nordvik

Málaga er en drømmedestinasjon for solhungrige nordmenn. Men det er ikke bare sol og langstrakte strender som lokker. For byen byr også på et sprudlende uteliv, gode shoppingmuligheter, kulturelle begivenheter og vakre synsinntrykk. Kombinasjonen av strand- og byliv er uslåelig.

Málaga har et stabilt klima med mange soldager. Her trives nordmenn året rundt. Vi nyter strandliv, shopping i hovedgaten Calle Larios, et bedre måltid på en restaurant i gamlebyen og ikke minst gleder vi oss over de mange hyggelige menneskene her.

Gibralfaro-borgen i Málaga — Foto: Gaute NordvikGibralfaro-borgen
Foto: Gaute Nordvik

En av de eldste byene i verden
Málaga er kjent for sol og strender, og som fødestedet til den kjente kunstneren Pablo Picasso. Men byen har også en spennende historie som strekker seg mer enn 2 800 år tilbake i tid. Den ble grunnlagt av fønikerne i 770 f.Kr. og har opp gjennom historien vært underlagt også andre sivilisasjoner som blant annet Romerriket og Karthago. De forskjellige påvirkningene utenfra har satt sine spor i byen, noe du fort ser når du får øye på det romerske teater, Alcazaba-citadellet og ikke minst Gibralfaro-borgen som troner over bykjernen. Fra 1487 har byen vært en del av kongeriket Spania.

I dag er Málaga hovedstad på den spanske solkysten (Costa del Sol) i regionen Andalucía. Byen er femte størst i landet etter Madrid, Barcelona, Valencia og Sevilla.

Katedralen i Málaga — Foto: Gaute NordvikKatedralen
Foto: Gaute Nordvik

I Málaga finner du et stort utvalg av severdigheter og museer. I guiden får du litt informasjon om flere av attraksjonene i byen, slik at du kjapt skaffer deg et overblikk.

Alcazaba-citadellet med det romerske teater i front i Málaga — Foto: Gaute NordvikAlcazaba-citadellet med det romerske teater i front
Foto: Gaute Nordvik

Noen severdigheter og museer som er verd et besøk på en storbyferie til Málaga er Picasso-museet, katedralen, det romerske teater, Alcazaba-citadellet, Malagueta-stranden og Gibralfaro-borgen.


Oversikt: Severdigheter i Málaga

Oversikt: Museer i Málaga


Gibralfaro
Gibralfaro i Málaga
På festningen Gibralfaro har du utsikt over byen, du kan kjenne historiens sus og treffe på et og annet ekorn.

Picasso-museet
Picasso-museet i Málaga
Pablo Picasso ble født i Málaga, så det er naturlig at byen har et eget museum med hans kunstverker. I gamlebyen, rett i nærheten av katedralen, kan du se verker fra tidlig i hans karriere, hans versjoner av eldre mesterverker og kubistiske malerier.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2018
Følg oss på Facebook