Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Málaga » Museer » Picasso-museet

Picasso-museet (Museo Picasso)

Picasso-museet i Málaga - Foto: Gaute NordvikPicasso-museet
Tekst og foto: Gaute Nordvik
Publisert: Onsdag, 14. desember 2016

Pablo Picasso ble født i Málaga, så det er naturlig at byen har et eget museum med hans kunstverker. I gamlebyen, rett i nærheten av katedralen, kan du se verker fra tidlig i hans karriere, hans versjoner av eldre mesterverker og kubistiske malerier.

Picasso er spesielt kjent for å ha skapt kubismen sammen med maleren Georges Braque. De hentet inspirasjon fra Paul Cézanne, som hadde vært opptatt av hvordan geometriske figurer kunne forklare ulike naturformer. Picasso og Braque satte sammen ulike geometriske former i sin kunst, noe som for flere i deres samtid og i dag fremstår som uforståelig og direkte stygt, med sitt kantete og fordreide uttrykk.

Picasso-museet ble åpnet i 2003 og inneholder i stor grad kunst donert av Picassos familie. I tillegg finnes verker på langtidsleie.

Museet ligger i en bygning fra 1500-tallet som ble bygget over et tidligere palass. Flere elementer fra det tidligere palasset er fremdeles synlige. Bygningskomplekset har tidligere vært brukt som museum, men ble i stor grad forandret da det skulle huse Picasso-samlingen. Nye bygninger ble også innlemmet, og i dag disponerer museet 8 300 kvadratmeter med gulvareal.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Adresse: Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga
  • Web: www.museopicassomalaga.org

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook