Storbytur.no - Guider til din storbyferie Barcelona
Storbyferie » Barcelona
Annonse
Søk etter hotell i Barcelona
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Barcelona

Casa Milà i Barcelona - Foto: Gaute NordvikCasa Milà
Foto: Gaute Nordvik

Barcelona er en flott by med en spennende historie som strekker seg mer enn to tusen år tilbake i tid til den gang byen var en liten romersk provinsby med navn Barcino. Barcelona ligger ved middelhavskysten i det nordøstlige Spania, og er hovedstad i den autonome regionen Catalonia. Storbyen er med sine vel 1,6 millioner innbyggere nest største by i Spania.

Barcelona er kjent for sin gode mat og mange arkitektoniske perler, der mange av de mest kjente attraksjonene er byggverk av Antoni Gaudí. Gaudí står bak kjente bygninger som Sagrada Família, Casa Milà, Casa Batlló, Parc Güell med flere. Når det kommer til mat er det et must å få med seg den katalanske retten Paella (opprinnelig fra Valencia), i tillegg er Tapas en naturlig del av det spanske kjøkken og ikke glem alle de gode fiskerettene du får servert her.

Sagrada Família i Barcelona - Foto: Gaute NordvikSagrada Família - Foto: Gaute Nordvik

Barcelona er en storby med en rekke severdigheter og museer. Storbyen kan blant annet by på en flott gamleby med spennende gotisk arkitektur, kjente byggverk av Gaudí som Sagrada Família, Casa Milà, Casa Batlló og Parc Güell og en rekke andre attraksjoner.

Storbyen har også flere museer som kan anbefales. Noen av de mest kjente og populære er Barcelonas museum for moderne kunst, Catalonias arkeologiske museum, sjøfartsmuseet, Picasso-museet, Catalonias nasjonale kunstmuseum, Joan Miró-fundasjonen og FC Barcelona museet i Camp Nou.

Oversikt: Severdigheter i Barcelona

Oversikt: Museer i Barcelona

Casa Batlló
Casa Batlló i BarcelonaCasa Batlló er en av Antoni Gaudí sine spesielle bygninger i Barcelona. Den originale bygningen som ligger i sentrum av storbyen, ble oppført i 1877 men ombygget av Antoni Gaudí i starten av 1900-tallet.

Casa Milà
Casa Milà i BarcelonaDen spesielle bygningen Casa Milà er tegnet av Antoni Gaudí, og er et kjent landemerke i Barcelona.


La Rambla
La Rambla i BarcelonaLa Rambla (Las Ramblas) er den mest kjente gaten i Barcelona. Det yrende folkelivet sammen med de mange gateartistene, butikkene, restaurantene og kafeene gjør at det alltid er mye liv langs den 1,2 kilometer lange avenyen.

Parc Güell
Parc Güell i BarcelonaDen vakre og spesielle Parc Güell ligger på et høydedrag i den nordlige delen av Barcelona. Parkanlegget er tegnet av den kjente spanske arkitekten Antoni Gaudí, som også står bak Sagrada Família og andre arkitektoniske perler i den katalanske storbyen.

Sagrada Família
Sagrada Família i BarcelonaSagrada Família er en unik katedral i sentrum av Barcelona. Den vakre og helt spesielle basilikaen er tegnet av Antoni Gaudí, som står bak en rekke enestående byggverk i Barcelona.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook