Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Barcelona » Severdigheter » Sagrada Família

Sagrada Família

Sagrada Família - Foto: Gaute NordvikSagrada Família - Foto: Gaute Nordvik Utvendig dekor - Foto: Gaute Nordvik
Utvendig dekor - Foto: Gaute NordvikEksempler på utvendig dekor - Foto: Gaute Nordvik

Sagrada Família er en unik katedral i sentrum av Barcelona. Den vakre og helt spesielle basilikaen er tegnet av Antoni Gaudí, som står bak en rekke enestående byggverk i Barcelona. Når du besøker katedralen ser du fort at Gaudí har hentet inspirasjon fra planteriket. Der blant annet den helt spesielle utformingen av de innvendige søylene minner om trær som strekker seg oppover og forgreiner seg mot taket i Sagrada Família.

Sagrada Família, som på norsk betyr Den hellige Familie, ble påbegynt i 1882 og skal etter planen stå ferdig i 2026. Gaudí var involvert i byggerarbeidene helt frem til sin død i 1926. Det videre arbeidet pågår etter tegninger av Gaudí, og selv om det er lenge til katedralen ferdigstilles ble den vigslet av pave Benedikt XVI den 7. november 2010.

Basilikaen er rikt utsmykket med kristne symboler både innvendig og utvendig, der billedhuggeren Josep Maria Subirachs leder arbeidet med de nye fasadene og skulptøren Etsuro Sotoo er ansvarlig for flere av de dekorative detaljene.

Sagrada Família har en utforming som gjør at det for deler av katedralen er brukt materialer som skal tåle kraftige vibrasjoner og andre lokale påkjenninger. De kraftige steinsortene som er brukt kan blant annet sees som soner i de innvendige søylene.


  • Mer informasjon og lokalisering
  • Adresse: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona
  • Åpningstider: Se nettsted
  • Web: www.sagradafamilia.cat
Sagrada Famílias innvendige søyler - Foto: Gaute Nordvik

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook