Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Aalborg

Aalborg

Aalborg har mye å by på. Her finner du alt du kan forvente av en storby: gode shoppingmuligheter, mye god mat og drikke, et yrende uteliv med nattklubber som aldri stenger, en mengde museer, flere kasinoer, tivoli, dyrehage og mye mer.

Jens Bangs Stenhus  i Aalborg - Foto: Gaute NordvikJens Bangs Stenhus i Aalborg
Foto: Gaute Nordvik

Litt om Aalborg

Aalborg ligger ved Limfjorden i Nordjylland, og er Danmarks fjerde største by. Storbyen har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 600-tallet, men det var først på 1000-tallet at selve bydannelsen startet. Viktige vekstfaktorer for byen har vært et rikt sildefiske rundt Jylland, handel med Norge og Sverige og byens verftsindustri. I dag er byen blant annet kjent for et sterkt høyteknologisk forskningsmiljø og sin gode snaps.

Budolfi kirke i Aalborg - Foto: Gaute NordvikBudolfi kirke - Foto: Gaute Nordvik

Severdigheter og museer

Aalborg har en rekke severdigheter å by på. Budolfi Kirke, Aalborgtårnet og Aalborghus slott er noen attraksjoner det kan være verd å få med seg.

Du finner også museer for enhver smak, som KUNSTEN med sine utstillinger av samtids- og moderne kunst, forsvarshistorie på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, vikinghistorie på Lindholm Høje samt en rekke andre spennende museer.


Oversikt: Severdigheter i Aalborg

Oversikt: Museer i Aalborg

Dyrehagen
Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo kan du se 138 dyrearter. Dyrehagen som ligger i kanten av den flotte bøkeskogen nær sentrum, er en av danmarks største med sine mer enn 1200 dyr.

Aalborghus slott
Aalborghus slott i Aalborg
Aalborghus slott ligger sentralt til ved Limfjorden i sentrum av Aalborg. Slottet ble oppført i perioden 1539-1553, og var opprinnelig bygget som et festningsverk.

Budolfi kirke
Budolfi kirke i Aalborg
Budolfi kirke er en flott kirke i sengotisk stil. Kirken ble oppført i midten av 1400-tallet, og har siden 1554 vært Aalborgs domkirke.

Jomfru Ane Gade
Jomfru Ane Gade i Aalborg
Jomfru Ane Gade er Danmarks kanskje mest berømte gate, og er kjent for sitt rike natteliv. Her ligger utelukkende nattklubber og barer som perler på en snor på begge sider av gaten.

KUNSTEN
KUNSTEN i Aalborg
KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg (tidligere Nordjyllands Kunstmuseum) er et av Danmarks ledende museer innen moderne kunst.

Lindholm Høje
Lindholm Høje i Aalborg
Lindholm Høje har den den største samlingen av jernaldergraver i Danmark. Det forhistoriske bo- og gravstedet ligger på en høyde i Nørresundby, en forstad til Aalborg.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2022
Følg oss på Facebook