Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Aalborg

Aalborg

Aalborg har mye å by på. Her finner du alt du kan forvente av en storby: gode shoppingmuligheter, mye god mat og drikke, et yrende uteliv med nattklubber som aldri stenger, en mengde museer, flere kasinoer, dyrehage og mye mer.

Jens Bangs Stenhus  i Aalborg - Foto: Gaute NordvikJens Bangs Stenhus i Aalborg
Foto: Gaute Nordvik
Budolfi kirke i Aalborg - Foto: Gaute NordvikBudolfi kirke - Foto: Gaute Nordvik

Severdigheter og museer

Aalborg har en rekke severdigheter å by på. Budolfi Kirke, Aalborgtårnet og Aalborghus slott er noen attraksjoner det kan være verd å få med seg.

Du finner også museer for enhver smak, som KUNSTEN med sine utstillinger av samtids- og moderne kunst, forsvarshistorie på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, vikinghistorie på Lindholm Høje samt en rekke andre spennende museer.


Oversikt: Severdigheter i Aalborg

Oversikt: Museer i Aalborg

Litt om Aalborg

Aalborg ligger ved Limfjorden i Nordjylland, og er Danmarks fjerde største by. Storbyen har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 600-tallet, men det var først på 1000-tallet at selve bydannelsen startet. Viktige vekstfaktorer for byen har vært et rikt sildefiske rundt Jylland, handel med Norge og Sverige og byens verftsindustri. I dag er byen blant annet kjent for et sterkt høyteknologisk forskningsmiljø og sin gode snaps.

Dyrehagen
Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo kan du se 138 dyrearter. Dyrehagen som ligger i kanten av den flotte bøkeskogen nær sentrum, er en av danmarks største med sine mer enn 1200 dyr.

Aalborghus slott
Aalborghus slott i Aalborg
Aalborghus slott ligger sentralt til ved Limfjorden i sentrum av Aalborg. Slottet ble oppført i perioden 1539-1553, og var opprinnelig bygget som et festningsverk.

Budolfi kirke
Budolfi kirke i Aalborg
Budolfi kirke er en flott kirke i sengotisk stil. Kirken ble oppført i midten av 1400-tallet, og har siden 1554 vært Aalborgs domkirke.

Jomfru Ane Gade
Jomfru Ane Gade i Aalborg
Jomfru Ane Gade er Danmarks kanskje mest berømte gate, og er kjent for sitt rike natteliv. Her ligger utelukkende nattklubber og barer som perler på en snor på begge sider av gaten.

KUNSTEN
KUNSTEN i Aalborg
KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg (tidligere Nordjyllands Kunstmuseum) er et av Danmarks ledende museer innen moderne kunst.

Lindholm Høje
Lindholm Høje i Aalborg
Lindholm Høje har den den største samlingen av jernaldergraver i Danmark. Det forhistoriske bo- og gravstedet ligger på en høyde i Nørresundby, en forstad til Aalborg.

Noen spørsmål om Aalborg

Hva kan du finne på i Aalborg?

Det er flere opplevelser du kan få med deg på en storbytur til Aalborg. Ta turen til Jomfru Ane Gade, Danmarks kanskje mest berømte gate som er kjent for sitt rike natteliv.

Besøk Jens Bangs Stenhus som er et flott renessansehus i sentrum, og en av de mest fotograferte severdighetene i den danske storbyen.

Her finner du en oversikt over severdigheter og museer.

Hvor skal du spise?

Aalborg har en rekke steder hvor du kan oppleve god mat og stemning. Hva med et måltid basert på kvalitetsråvarer i kombinasjon med et hjerte for fransk kokkekunst? Da bør du tar turen til Bistro59. Du finner flere gode restauranter her.

Hvordan er været i Aalborg?

Aalborg har et maritimt klima med skiftende værforhold, så pakk med deg klær for varierende forhold. Du kan sjekke været for de nærmeste dagene eller langtidsvarselet her.

Hvilket hotell skal du velge?

Det er et stort tilbud av hoteller i den nordjyske byen. Du finner alt fra luksushoteller til rimeligere alternativer. Finn hoteller i Aalborg her.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook