Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Aalborg » Severdigheter

Severdigheter i Aalborg

Det finnes en rekke severdigheter i Aalborg. Her er et utvalg av attraksjoner du kan være interessert i.

Aalborg rådhus - Foto: Gaute Nordvik

Aalborg rådhus

Aalborg rådhus er en av de vakreste bygningene i Aalborg. Rådhuset fra 1762 er oppført i barokk stil, og mursteinsbygningen fungerte som rådhus frem til 1912.Aalborg kloster - Foto: Gaute Nordvik

Aalborg kloster

Aalborg kloster (Helligåndsklostret) ble bygget i 1431, og bygningsmassen i sentrum av Aalborg utgjør de eldste og best bevarte bygningene fra middelalderen i Nordjylland.
Aalborgtårnet - Foto: Gaute Nordvik

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet gir besøkende en fantastisk utsikt over hele Aalborg. Tårnet er hele 105 meter over havnivå og er det høyeste punktet i den sjarmerende danske storbyen.
Aalborg Zoo - Foto: Gaute Nordvik

Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo kan du se 138 dyrearter. Dyrehagen som ligger i kanten av den flotte bøkeskogen nær sentrum av Aalborg, er en av danmarks største med sine mer enn 1200 dyr.
Aalborghus slott i Aalborg - Foto: Gaute Nordvik

Aalborghus slott

Aalborghus slott ligger sentralt til ved Limfjorden i sentrum av Aalborg. Slottet ble oppført i perioden 1539-1553, og var opprinnelig bygget som et festningsverk.
Budolfi kirke - Foto: Gaute Nordvik

Budolfi kirke

Budolfi kirke er en flott kirke i sengotisk stil i sentrum av Aalborg. Kirke ble oppført i midten av 1400-tallet, og har siden 1554 vært Aalborgs domkirke.
Jens Bangs Stenhus i Aalborg - Foto: Gaute Nordvik

Jens Bangs Stenhus

Jens Bangs Stenhus er et flott renessansehus i sentrum av Aalborg, og er en av de mest fotograferte severdighetene i den danske storbyen.
Jomfru Ane Gade - Foto: Gaute Nordvik

Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade er Danmarks kanskje mest berømte gate, og er kjent for sitt rike natteliv i sentrum av Aalborg. Her ligger utelukkende nattklubber og barer som perler på en snor på begge sider av gaten.
Lindholm Høje Museet - Foto: Gaute Nordvik

Lindholm Høje

Lindholm Høje har den den største samlingen av jernaldergraver i Danmark. Det forhistoriske bo- og gravstedet ligger på en høyde i Nørresundby, en forstad til Aalborg.
Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook