Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Bergen

Bergen

Bergen har siden grunnleggelsen i 1070 vært en pulserende og spennende by. De syv fjell og vakker natur, en flott innseiling som avsluttes av den verdenskjente Bryggen, den pittoreske trehusbebyggelsen og den bergenske folkesjelen har gjennom tidene gitt både tilreisende og fastboende varige inntrykk og flotte opplevelser.

Troldhaugen - Foto: Gaute NordvikTroldhaugen

Det finnes en mengde attraksjoner i Bergen. I denne guiden tar vi for oss noen av de viktigste museene og severdighetene i Vestlandets hovedstad. Her vil du finne mer informasjon om blant annet Bryggen, Fløyen, Gamlehaugen, Håkonshallen, Troldhaugen og Edvard Grieg museet og Fantoft Stavkirke.

Oversikt: Severdigheter i Bergen

Oversikt: Museer i Bergen

Bryggen
Bryggen i BergenBryggen er en av de viktigste severdighetene i Bergen. Bryggen blir også omtalt som Hansabryggen og Tyskebryggen, og er en viktig del av byens historie som deltaker i den Hanseatiske liga.

Fløibanen og Fløyen
Fløibanen og Fløyen i BergenFløibanen er en av de største turistattraksjonene. Den skinnegående kabelbanen som er den eneste i sitt slag i Skandinavia, er også et populært transportmiddel for bergensere.

Gamle Bergen museum
Gamle Bergen museumGamle Bergen museum i Sandviken er et friluftsmuseum med bygninger fra 1700- og 1800-tallet, som er hentet fra ulike områder i Bergen.

Håkonshallen og Rosenkrantztårnet
Håkonshallen og Rosenkrantztårnet i BergenHåkonshallen er over 750 år gammel, og ble bygget av Kong Håkon Håkonsson som festsal og kongebolig. Rett ved Håkonshallen ligger Rosenkrantztårnet, som er regnet som det viktigste renessansemonumentet i Norge.

Troldhaugen - Edvard Grieg museum
Troldhaugen - Edvard Grieg museum i BergenEdvard Grieg og hans kone Nina bodde på Troldhaugen i de siste tjueto årene av hans liv. I dag er Troldhaugen et museum, der sommerboligen, komponisthytten, gravstedet til Edvard og Nina, Troldsalen og det nye museumsbygget utgjør attraksjonene.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Bergen. I guiden finner du også muligheter for bestilling av pakkereise, flybilletter og leiebil.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook