Storbytur.no - Guider til din storbyferie Leipzig
Storbyferie » Leipzig
Annonse
Søk etter hotell i Leipzig
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Leipzig

Krochhochhaus i midten - Det første høyhuset i Leipzig - Foto: Gaute NordvikKrochhochhaus i midten - Det første høyhuset i Leipzig

Leipzig er en storby beliggende i den østlige delen av Tyskland. Byen har i overkant av en halv million innbyggere og er største by i Sachsen foran Dresden, som har nesten like mange innbyggere. Leipzig er et kulturelt og industrielt senter i delstaten og en gammel universitetsby. Storbyen har gode shoppingmuligheter, et yrende uteliv og en rekke attraksjoner.

Leipzig som også er sentrum forlagsvirksomheten i Tyskland, er kjent for sine store varemesser som har en historie som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Det var også i Leipzig de første protestene mot det tidligere DDR-regimet ble innledet.

Universitetskirken i Leipzig - Foto: Gaute NordvikUniversitetskirken i Leipzig - Foto: Gaute Nordvik

Leipzig har mange severdigheter du bør besøke når du først er i storbyen. Noen av attraksjonene du bør få med deg er det gamle og det nye rådhuset, Thomaskirken, Nikolaikirke og Universitetskirken ved Augustusplatz.

Det gamle rådhuset – Leipzig bymuseum
Det gamle rådhuset – Leipzig bymuseum - Foto: Gaute NordvikDet gamle rådhuset (Altes Rathaus) ligger ved markedet i sentrum av Leipzig. Bygningen som tar opp hele østsiden av markedsplassen, sto ferdig i 1556. Det gamle rådhuset har siden 1909 vært i bruk som Leipzigs bymuseum.

Grassimuseum
Grassimuseum i Leipzig - Foto: Gaute NordvikGrassimuseum er tre museer under et tak i ved Johannisplatz i sentrum av Leipzig. De tre museene er Museum für Völkerkunde, Museum für Angewandte Kunst og Museum für Musikinstrumente.

Nikolaikirken
Nikolaikirken i Leipzig - Foto: Gaute NordvikNikolaikirken (Nikolaikirche) er den mest kjente kirken i Leipzig etter den ble utgangspunktet for mandagsdemonstrasjonene i 1989, som var fredelige protestaksjoner mot det kommunistiske styret i tidligere Øst-Tyskland.

Operaen
Operaen i Leipzig - Foto: Gaute NordvikOperaen i Leipzig (Oper Leipzig) holder opera- og ballettforestillinger, musikalske komedier, konserter og andre musikalske fremvisninger. Operahuset er en flott bygning i sentrum av den tyske storbyen, et steinkast fra Nikolaikirken.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Leipzig. Her finner du en reiseguide til Leipzig, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til Leipzig i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook