Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Nürnberg

Nürnberg

Nürnberg er en spennende storby med en lang historie, noe besøkende fort forstår når de ser hvordan dagens Nürnberg byr på store kontraster mellom middelalder- og moderne arkitektur.

Keiserborgen i Nürnberg - Foto: Gaute NordvikKeiserborgen
Foto: Gaute Nordvik

Byen er for mange nordmenn kun synonymt med Nürnbergprosessen, hvor ledende tyske nasjonalsosialister ble stilt for retten etter annen verdenskrig. Den tyske storbyen kan heldigvis by på mye mer enn det.

Når du kommer inn i gamlebyen, så får en fort en følelse av at her har tiden stått stille i lang tid. Svært mye av byens middelalderbebyggelse står her fremdeles, som bymuren, Keiserborgen, patrisierhusene og de mange gotiske kirkene. Som turist kan du lett komme i tvil om du ikke tilfeldigvis har blitt ført tilbake i tid når bebyggelsen og ikke minst serveringstedene og personalet der sin bekledning kunne vært den samme som i middelalderen.

Albrecht-Dürer-Haus i Nürnberg - Foto: Gaute NordvikAlbrecht-Dürer-Haus
Foto: Gaute Nordvik

Storbyen har en rekke spennende museer og severdigheter som blant annet Keiserborgen, Albrecht-Dürer-Haus, Frauenkirche og Heilig-Geist-Spital.


Oversikt: Severdigheter i Nürnberg

Oversikt: Museer i Nürnberg

Litt mer om Nürnberg
Storbyen er med sine vel fem hundre tusen innbyggere den nest største byen i Bayern etter München. Byen er et kulturelt og økonomisk sentrum i regionen Franken og danner sammen med Fürth og Erlangen, som er to byer som er vokst sammen med Nürnberg, metropolen Nürnberg-Fürth-Erlangen med hele tre og en halv million innbyggere.

Albrecht-Dürer-Haus
Albrecht-Dürer-Haus i Nürnberg - Foto: Gaute NordvikAlbrecht-Dürer-Haus var hjemmet til den den kjente tyske kunstneren Albrecht Dürer, som bodde her fra 1509 frem til hans død i 1528.

Ehekarussell
Ehekarussell i Nürnberg - Foto: Gaute NordvikEhekarussell er en storslått fontene i gamlebyen. Fontenen har et tema som spinner rundt ekteskapet, og den ligger i nærheten av Weißer Turm (det hvite tårnet) i Nürnbergs gamleby.

Keiserborgen
Keiserborgen i Nürnberg - Foto: Gaute NordvikKeiserborgen (Die Kaiserburg) er det viktigste landemerket i Nürnberg. Borgen som ligger på en høyde nordvest i den tyske storbyen, var fra 1050 og godt inn på 1500-tallet residens for tyske keisere og det var her datidens riksdager ble holdt.

Schöner Brunnen
Schöner Brunnen i Nürnberg - Foto: Gaute NordvikSchöner Brunnen er en flott fontene på markedet i bysentrum. Fontenen med sitt nitten meter høye gotiske spir er en populær attraksjon i den tyske storbyen.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Nürnberg. I guiden finner du også muligheter for bestilling av pakkereise, flybilletter og leiebil.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook