Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Magasin
Hjem » Reisemagasin » Seks populære attraksjoner i Berlin

Seks populære attraksjoner i Berlin

Brandenburger Tor i Berlin – Foto: Gaute NordvikBrandenburger Tor i Berlin
Tekst og foto: Gaute Nordvik
Publisert: Torsdag, 25. november 2010

Berlin har i de seineste årene blitt et stadig mer yndet storbymål for reiselystne nordmenn. Den tyske hovedstaden kan blant annet by på godt øl og god mat, spennende bydeler og en mengde historiske attraksjoner. I tillegg koster det ikke all verden å reise til Berlin. Det går i dag an å finne billige flybilletter med Norwegian til under 300,- NOK hver vei, i tillegg kan du bo på firestjerners hotell i Berlin til under fem hundre kroner natten.

I Berlin bør du få med deg

Altes Museum inneholder antikke kunstverk blant annet fra Roma og Hellas, samt den populære egyptiske samlingen der den velkjente bysten av Nefertiti er utstilt. Museet ligger på Museumsinsel hvor også Bode Museum, Neues Museum og Pergamon Museum ligger. Her ligger også den flotte protestantiske katedralen Berliner Dom, og like i nærheten finner du Fjernsynstårnet.

Brandenburger Tor har for tyskerne vært et viktig symbol på landets mange seire og nederlag. Etter 1961 ble landemerket et symbol på det delte Berlin da byggingen av Berlinmuren startet. Brandenburger Tor ligger i ene enden av Unter den Linden, et steinkast fra Riksdagen.

Riksdagen (Riksdagsbygningen) er tilholdssted for den tyske Forbundsdagen. Den historiske bygningen har ved flere anledninger vært utsatt for store skadeverk.

Checkpoint Charlie er et av de viktigste symbolene på den kalde krigen. Den tidligere grenseovergangen mellom Vest- og Øst-Berlin lå i krysset mellom Zimmerstrasse og Friedrichstrasse.

Murmuseet gir deg historien til Berlinmuren. Her finner du blant annet utstilt mange av de hjelpemidlene som ble brukt i de utallige fluktforsøkene fra Øst- til Vest-Berlin. Murmuseet ligger ved Checkpoint Charlie.

East Side Gallery en med sine 1,3 kilometer den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. Muren er i dag et eneste stort kunstverk med dekorasjoner av kunstnere fra hele verden.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook