Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Salzburg

Salzburg

Salzburg ligger flott til langs elven Salzach i Østerrike. Byen som er viden kjent fra filmen The Sound of Music og for å være Mozarts fødeby, kan med sin vakre gamleby og den imponerende borgen Hohensalzburg ta pusten fra mang en turist.

Hohensalzburg med spiret til St. Peterskirken i front i Salzburg - Foto: Gaute NordvikHohensalzburg med spiret til St. Peterskirken i front

Gamlebyen er med sin berømte og godt bevarte barokke arkitektur tatt opp på UNESCO sin liste over verdens kulturarv.

Salzburg ligger i delstaten med samme navn, og er Østerrikes fjerde største by etter Wien, Graz og Linz. Byen som ligger nær grensen til Bayern i Tyskland, ble grunnlagt i romertiden, da med navnet Juvavum. Dagens navn kommer fra elven Salzach som renner igjennom byen, og som tidligere var en viktig transportåre for salt.

Det årlige Rupertikirtag-markedet på torget ved Domkirken i Salzburg - Foto: Gaute NordvikDet årlige Rupertikirtag-markedet på torget ved Domkirken

Salzburg har en rekke museer og attraksjoner, og i den godt bevart gamlebyen finner du mange av de. Her kan du besøke Salzburgs domkirke, Mozarts fødested, Salzburg museum med mer. I gamlebyen ligger også Getreidegasse, en spennende og kanskje den mest berømte shopping-gaten i Salzburg.

Hohensalzburg
Hohensalzburg i Salzburg - Foto: Gaute NordvikBorgen Hohensalzburg (Festung Hohensalzburg) ligger på en høyde i gamlebyen i Salzburg, og er godt synlig fra de fleste steder i den østerrikske storbyen.

Kollegienkirche
Kollegienkirche i Salzburg - Foto: Gaute NordvikKollegienkirche er en flott kirke i barokk stil i Salzburgs gamleby. Kirken omtales også som Universitätskirche, siden den ble bygget på oppdrag av universitetet.

Mirabell slott og hage
Mirabell slott og hage i Salzburg - Foto: Gaute NordvikMirabell slott (Schloss Mirabell) er et flott kompleks med en vakker hage i sentrum av Salzburg.


Salzburgs domkirke
Salzburgs domkirke - Foto: Gaute NordvikSalzburgs domkirke ligger vakkert til ved torget i gamlebyen i Salzburg. Kirken er spesielt kjent for å være stedet hvor Mozart ble døpt.

Salzburg Museum
Salzburg Museum - Foto: Gaute NordvikSalzburg Museum er viet til kunst- og kulturhistorie fra Salzburg by og region. Museet ligger sentralt til i bygningen Neuen Residenz ved Mozartplassen i gamlebyen.

Mozartplassen i Salzburg
Mozartplassen i Salzburg - Foto: Gaute NordvikMozartplassen (Mozartplatz) er et rektangulært torg i Salzburgs gamleby. Torget har navn etter byens store sønn, Wolfgang Amadeus Mozart, og midt på plassen er det også reist et flott monument over ham.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Salzburg. Her finner du en reiseguide til Salzburg, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til Salzburg i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook