Storbytur.no Reiseguider Hoteller Pakkereiser Leiebiler Flybilletter Reisemagasin
Storbytur.no - Guider til din storbyferie Wien
Storbyferie » Wien

Wien

Mozart-statuen i Burggarten i Wien – Foto: Gaute NordvikMozart-statuen i Burggarten
Foto: Gaute Nordvik

Wien er hovedstaden i Østerrike og en storby der bybildet er preget av flott arkitektur, sjarmerende gater og majestetiske palasser og slott. Byens kulturhistorie, de flotte attraksjonene samt god mat og drikke er noe av det som gjør byen til et yndet reisemål for mennesker fra hele verden.

Wien ligger langs elven Donau i det nordøstlige Østerrike. Byen er lett å ta seg frem i både til fots og med offentlige transportmidler. Her kan du vandre gatelangs og nyte mange av de samme synsinntrykkene som flere av Wiens tidligere berømte innbyggere; Mozart, Schubert, Strauss og keiser Frans Josef. Innta øl og Wienerschnitzel på nærmeste kneipe, smak på gode pølser og selvfølgelig Sachertorte.

Stefansdomen i Wien – Foto: Gaute NordvikStefansdomen
Foto: Gaute Nordvik

Wien er en historisk by med en mengde museer og severdigheter som Belvedere, Stefandomen, Hofburgpalasset, Lystslottet Schönbrunn, fornøyelsesparken Prater og parlamentsbygnignen, men storbyen kan også by på gode shoppingmuligheter, et pulserende uteliv, en mengde konserter, teater- og operaforestillinger og en rekke andre underholdningstilbud.

Oversikt: Severdigheter i Wien

Oversikt: Museer i Wien

Belvedere
Belvedere i WienBelvedere er et vakkert slottskompleks sørøst for sentrum av Wien. Området består av to palasser, et oransjeri og stall.

Hofburg
Hofburg i WienHofburg er et slott i sentrum av Wien, som er kjent for å ha huset noen av de mektigste personene i østerriksk historie som keiser Frans Josef I av Østerrike-Ungarn og hans ektefelle Elisabeth av Bayern (Sisi).

Museumskvarteret
Hofburg i WienMuseumskvarteret (MuseumsQuartier) i Wien er et svært område i ”Innere Stadt” med en rekke ulike utstillinger av moderne og samtidskunst.

Prater fornøyelsespark
Prater fornøyelsespark i WienPrater fornøyelsespark er en liten del av et større parkområde med samme navn i bydelen Leopoldstadt i Wien. Fornøyelsesparken kan by på en mengde artige aktiviteter for både barn og voksne.

Schönbrunn
Schönbrunn i WienSchönbrunn er et vakkert lystslott med flotte parkanlegg i Wien. Palasset er en av de største severdighetene i storbyen, og blant de viktigste kulturskattene i Østerrike.

Stefansdomen
Stefansdomen i WienDen vakre Stefansdomen (Stephansdom) er sete for erkebiskopen i Wien. Domkirken som ligger ved Stephansplatz i sentrum av den østerrikske hovedstaden, er vanskelig å unngå med sin imponerende størrelse og der det høyeste tårnspiret på 139 meter rager godt over omliggende bygninger.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Wien. Her finner du en reiseguide til Wien, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til Wien i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2018
Følg oss på Facebook