Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Wien » Severdigheter » Hofburg

Hofburg

Hofburg (Til venstre en statue av prins Eugen av Savoyen,  en østerriksk feltherre og kunstmesén) – Foto: Gaute NordvikHofburg (Til venstre en statue av prins Eugen av Savoyen, en østerriksk feltherre og kunstmesén) – Foto: Gaute Nordvik

Hofburg er et slott i sentrum av Wien, som er kjent for å ha huset noen av de mektigste personene i østerriksk historie som keiser Frans Josef I av Østerrike-Ungarn og hans ektefelle Elisabeth av Bayern (Sisi).

Inngang til Sisi museet og de keiserlige gemakker – Foto: Gaute NordvikInngang til Sisi museet og de keiserlige gemakker – Foto: Gaute Nordvik
Inngang til Sisi museet og de keiserlige gemakker – Foto: Gaute NordvikDen flotte bakgården – Foto: Gaute Nordvik

Slottet har vært residens til blant annet keiseren av det tysk-romerske rike og seinere keiseren av Østerrike. Hofburg er i dag hjem til den østerrikske presidenten. Under Habsburgernes styre var Hofburg deres offisielle vinterresidens, mens slottet Schönbrunn ble brukt om sommeren. Hofburg har fra helt tilbake til 1279 vært sete for makt- og myndighetsutøvelse for ulike riker og republikker.

Hofburg er et kompleks bestående av flere fløyer og områder. Her finner du de kongelige gemakker, skattkammer, hoffkapell, Sisi museet, Naturhistorisk museum, Kunsthistorisk museum med mer.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Hofburg ligger i sentrum av Wien nær museumskvarteret. Det er mulig å få guidete turer for deler av Hofburgkomplekset.
  • Åpningstider: Se nettsted
  • Adresse: Hofburg, A-1010 Vienna
  • Tel: +43-1-533 75 70
  • E-post: info@hofburg-wien.at
  • Web: www.hofburg-wien.at
Tårnspiret til Hofburg – Foto: Gaute NordvikBaksiden til Hofburg – Foto: Gaute Nordvik

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook