Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Wien » Severdigheter » Schönbrunn

Schönbrunn

Schönbrunn-palasset sett fra parkanlegget – Foto: Gaute NordvikSchönbrunn-palasset sett fra parkanlegget – Foto: Gaute Nordvik

Schönbrunn er et vakkert lystslott med flotte parkanlegg i Wien. Palasset er en av de største severdighetene i storbyen, og blant de viktigste kulturskattene i Østerrike.

Fremsiden av  Schönbrunn-palasset – Foto: Gaute NordvikFremsiden av Schönbrunn-palasset – Foto: Gaute Nordvik

Schönbrunn-området ble kjøpt i 1569 av den tysk-romerske keiseren Maximilian II. Parken ble i hovedsak brukt til jakt, men Maximilian opprettet også en mindre dyrehage og en botanisk hage med sjeldne plantearter.

Den første utgaven av Schönbrunn-palasset ble bygget av Keiser Leopold I og sto ferdig på slutten av 1600-tallet. Seinere ble palasset totalforandret av keiserinne Maria Theresa, som fikk arkitekten Nicolò Pacassi til å tegne et nytt slott i rokokko-stil.

På 1800-tallet flyttet keiser Frans Josef I inn i Schönbrunn-palasset. Her bodde han det meste av sitt liv. Palasset blir i dag ofte forbundet med Frans Josef I og hans kone keiserinne Elisabeth (Sisi blant venner og familie). Schönbrunn-palassets rom er i dag et museum for turister og besøkende, der mange av rommene forteller historien til keiser Frans Josef I, hans kone og deres barn.

I 1996 kom Schönbrunn på UNESCOs verdensarvliste.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Åpningstider: Se nettsted
  • Adresse: Schloß Schönbrunn, 1130 Wien
  • Tel: +43 1 811 13-239
  • Fax: +43 1 811 13-333
  • E-post: reservierung@schoenbrunn.at
  • Web: www.schoenbrunn.at
Parkanlegget med Gloriette på åskammen i bakgrunnen – Foto: Gaute Nordvik

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook