Storbytur.no - Guider til din storbyferie Amsterdam
Storbyferie » Amsterdam » Severdigheter » NEMO

NEMO vitenskapssenter

NEMO i Amsterdam - Foto: Gaute NordvikNEMO - Foto: Gaute Nordvik

NEMO i Amsterdam er Nederlands største vitenskapssenter. Her kan du dra på en fascinerende reise gjennom den fantastiske verdenen innenfor vitenskap og teknologi.

Besøk også den gamle gallionen like ved. Her kan de yngre klatre ombord og leke sjørøver. - Foto: Gaute NordvikBesøk også den gamle gallionen like ved. Her kan de yngre klatre ombord og leke sjørøver. - Foto: Gaute Nordvik

NEMO ligger i en svær grønn bygning, kun femten minutter fra sentralbanestasjonen. Det spennende bygget som kan minne litt om en båt, er designet av den italienske arkitekten Renzo Piano. Vitenskapssenteret som ble åpnet i 1997, er et godt eksempel på den nye arkitekturen som nå spretter opp ved breddene til IJ.

Hvert år besøker mer enn 400.000 mennesker NEMO, og senteret er like spennende både for ung og gammel. Her finner du fem etasjer stappet med spennende ting å gjøre og oppdage. Oppdag kinetisk energi med stoler som beveger seg og ballonger som sprekker. Utfør egne eksperimenter. Se for eksempel om du klarer å få plass inne i en såpeboble, som du selv blåser opp.


  • Mer informasjon og lokalisering
  • Ligger like ved sentralbanestasjonen.
  • Addresse: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
  • Telefon: + 31 (0) 20-531 32 33
  • Web: www.e-nemo.nl
  • E-post: info@e-NEMO.nl

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook