Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Bratislava

Bratislava

Bratislava er hovedstad og største by i Slovakia. Den flotte byen som er delt i to av Donau, har et folketall på vel 450.000 og er landets økonomiske, kulturelle og administrative sentrum.

Det slovakiske nasjonalteateret i Bratislava - Foto: Gaute NordvikDet slovakiske nasjonalteateret

Bratislava er ikke en like populær storby, som sine nabohovedsteder Wien (seks mil nordvest) og Budapest (seksten mil sørøst), men den sjarmerende byen kan by sine gjester på flott arkitektur, god mat og drikke og et variert underholdnings- og utelivstilbud.

Litt mer om Bratislava
Bratislava var tidligere hovedstad i Ungarn, som var en del av Habsburg-monarkiets landområder. Wien var hovedstad i det habsburgske rike, og ligger kun seksti kilometer unna.

Bratislava har opp gjennom tidene vært befolket og blitt preget av østerrikere, tyskere, tsjekkere, ungarere, jøder og selvfølgelig slovakene selv. Storbyens rike historie gjenspeiles i byens arkitektur. Her finner du blant annet en rekke historiske kirker, en gamleby med flotte plasser og trange gater og på en høyde ved byen ligger en steinborg fra 900-tallet. I den tsjekkiske hovedstaden kan du oppleve en rekke severdigheter, museer, teatre og gallerier og et uteliv med blant annet gode restauranter og sjarmerende kafeer.

Bratislava slott - Foto: Gaute NordvikBratislava slott

Bratislava har flere attraksjoner du bør bør besøke når du først er i byen. Noen av severdighetene du bør besøke er gamlebyen med dens plasser og trange smau, Bratislava slott, det gamle rådhuset og rådhusplassen, det slovakiske nasjonalteateret (den eldre utgaven), St. Martins katedral og presidentpalasset.

Oversikt: Severdigheter i Bratislava

Oversikt: Museer i Bratislava

Bratislava slott
Bratislava slott i Bratislava - Foto: Gaute NordvikBratislava slott (Bratislavský hrad) ligger majestetisk til på en høyde i sentrum av Bratislava. Den rektangulære borgen med sin fire tårn er det største slottet i Slovakia.

Det gamle rådhuset
Det gamle rådhuset i Bratislava - Foto: Gaute NordvikDet gamle rådhuset (Stará radnica) ligger i hjertet av gamlebyen ved rådhusplassen, som er hovedtorget i Bratislava. Rådhuset som er en av de eldste steinbygningene i den slovakiske hovedstaden, er en gotisk bygning fra 1400-tallet (Tårnet er fra 1200-tallet).

Det slovakiske nasjonalgalleriet
Det slovakiske nasjonalgalleriet i Bratislava - Foto: Gaute NordvikDet slovakiske nasjonalgalleriet (Slovenská národná galéria) ligger ved Donaus bredder i sentrum av Bratislava. Nasjonalgalleriet har utstillinger som spenner fra eldre kunstverker til moderne og samtidskunst.

Grassalkovich-palasset
Grassalkovich-palasset i Bratislava - Foto: Gaute NordvikDet imponerende Grassalkovich-palasset ligger flott til i sentrum. Palasset som ble bygget som sommerresidens til grev Grassalkovich på 1700-tallet, er i dag Slovakias presidentpalass.

Michaelsporten
Michaelsporten i Bratislava - Foto: Gaute NordvikMichaelsporten (Michalská brána) ligger i gamlebyen i sentrum av Bratislava, og er den eneste gjenværende porten av totalt fire fra festningsverkene som omga storbyen i Middelalderen.

St. Martins katedral
St. Martins katedral i Bratislava - Foto: Gaute NordvikSt. Martins katedral (Slovakisk: Katedrála svätého Martina) ligger på vestsiden av det historiske sentrum.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook