Storbytur.no - Guider til din storbyferie Budapest
Storbyferie » Budapest
Annonse
Søk etter hotell i Budapest
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Budapest

Parlamentsbygningen ligger vakkert til langs Donau i Budapest — Foto: Gaute NordvikParlamentsbygningen ligger vakkert til langs Donau

Budapest er Ungarns største by og landets hovedstad. Den elegante storbyen er rik på historiske severdigheter og kultur. Budapest var opprinnelig to byer beliggende på hver sin side av Donau, Buda og Pest. Byene ble samlet til en storby i 1873.

I dag er flere deler av Budapest tatt opp på UNESCOs verdensarvsliste. Det gjelder slottshøyden med Buda-slottet, breddene langs Donau og den flotte avenyen Andrássy.

Budapest er kjent for sine mange Spa- og badeanlegg med helsebringende termalvann. Storbyen har også et rikt uteliv med noe for enhver smak.

Scéchenyi-badet i Budapest — Foto: Gaute NordvikScéchenyi-badet — Foto: Gaute Nordvik

Budapest er en historisk by med en mengde museer og severdigheter som blant annet Stefanbasilikaen, Buda-slottet, Parlamentsbygningen, Statsoperaen, Terrorens hus, Mattiaskirken, Fiskerbastionen og byens mange flotte broer. I tillegg er det et utall badeanlegg i byen som for eksempel kjente Gellert-Spa og Scéchenyi-badet.

Oversikt: Severdigheter i Budapest

Oversikt: Museer i Budapest

Buda-slottet
Buda-slottet i BudapestBuda-slottet ligger majestetisk til på den sydlige delen av slottshøyden. Slottet har vært hjem for flere ungarske konger, og ble i 1987 tatt opp på UNESCOs verdensarvsliste.

Fiskerbastionen
Fiskerbastionen i BudapestFiskerbastionen (Halászbástya) ligger vakkert til på Buda-siden. Med sin beliggenhet på slottshøyden har du fra bastionen en fantastisk utsikt over Pest-siden til den ungarske hovedstaden.

Parlamentsbygningen
Parlamentsbygningen i BudapestParlamentsbygningen ligger flott til langs Donaus bredder på Pest-siden av byen. Den storslåtte bygningen er tilholdssted for det ungarske parlamentet, i tillegg til noen av landets viktigste myndighetskontorer.

Szechenyi-badet
Szechenyi-badet i BudapestSzechenyi-badet ligger flott til i byparken, og er det største medisinske badeanlegget i Europa.


Stefanbasilikaen
Stefanbasilikaen i BudapestStefanbasilikaen er en romersk-katolsk kirke. Kirkens navn ærer minnet om St. Stefan, som var den første ungarske kongen i perioden 1000—1038.


Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Budapest. I guiden finner du også muligheter for bestilling av pakkereise, flybilletter og leiebil.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook