Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Budapest » Severdigheter

Severdigheter i Budapest

Det finnes en rekke severdigheter i Budapest. Her presenterer vi et utvalg av noen av de du bør få med deg.

Buda-slottet i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Buda-slottet

Buda-slottet ligger majestetisk til på den sydlige delen av slottshøyden i Budapest. Slottet har vært hjem for flere ungarske konger, og ble i 1987 tatt opp på UNESCOs verdensarvsliste.
Budapest Zoo & Botanisk hage — Foto: Gaute Nordvik

Budapest Zoo & Botanisk hage

Budapest Zoo & Botanisk hage ligger nordøst i det sentrale Budapest, en kort spasertur fra Szechenyi-badet. I den populære dyrehagen kan du oppleve mer enn tusen ulike arter på nært hold. Få med deg alt fra sjarmerende australske vombat-pungdyr til svære og fryktinngytende komodovaranener, verdens største øgler.


Fiskerbastionen i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Fiskerbastionen

Fiskerbastionen (Halászbástya) ligger vakkert til på Buda-siden av Budapest. Med sin beliggenhet på slottshøyden har du fra bastionen en fantastisk utsikt over Pest-siden til den ungarske hovedstaden.
Gellért Bad og Hotell i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Gellért

Gellért Bad og Hotell er verdenskjent for sitt spa- og badeanlegg. Gellért er et ærverdig hotell i Budapest, som ble bygget i Art Nouveau stil i perioden fra 1916 til 1918.
Gellerthøyden i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Gellerthøyden

Gellerthøyden ligger på en åskam på Budasiden av Budapest. På toppen av åskammen finner du et imponerende festningsverk (Citadel) med Ungarns frihetsstatue beliggende i den sydlige enden. Fra Gellerthøyden kan du nyte en imponerende utsikt over storbyen.
Heltenes plass  — Foto: Gaute Nordvik

Heltenes plass

Heltenes plass (Hősök tere) ligger i ene enden av paradegaten Andrássy út ved inngangen til byparken i Budapest. Plassen er en av de viktigste i den ungarske hovedstaden, og inneholder det storslagne Millenium-monumentet.
Kjedebroen i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Kjedebroen

Kjedebroen (Széchenyi Lánchíd) var den første varige broforbindelsen mellom Buda og Pest. De to byene som seinere slo seg sammen, og i dag utgjør storbyen Budapest. Den vakre hengebroen går over Donau, elven som deler den ungarske hovedstaden i to.
Parlamentsbygningen i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Parlamentsbygningen

Parlamentsbygningen i Budapest ligger flott til langs Donaus bredder på Pest-siden av byen. Den storslåtte bygningen er tilholdssted for det ungarske parlamentet, i tillegg til noen av landets viktigste myndighetskontorer.
Statsoperaen i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Statsoperaen

Statsoperaen i Budapest ligger sentralt til i Pest-delen av den ungarske hovedstaden. Det flotte operabygget er oppført i nyrenessanse-stil etter tegninger av arkitekten Miklós Ybl.
Stefanbasilikaen i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Stefanbasilikaen

Stefanbasilikaen er en romersk-katolsk kirke i Budapest. Kirkens navn ærer minnet om St. Stefan, som var den første ungarske kongen i perioden 1000 - 1038.
Szechenyi-badet i Budapest — Foto: Gaute Nordvik

Szechenyi-badet

Szechenyi-badet ligger flott til i byparken i Budapest, og er det største medisinske badeanlegget i Europa.
Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook