Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh er en sjarmerende storby med hyggelige innbyggere. Byen er ikke bare hovedstad i Skottland, men også det kulturelle, finansielle, religiøse og politiske sentrum.

Edinburgh Castle - Foto: Gaute NordvikEdinburgh Castle
Foto: Gaute Nordvik

Litt mer om Edinburgh

Edinburgh ligger ved breddene til fjorden Firth of Forth i det sydøstlige Skottland. Mye av bybildet i storbyen domineres av Edinburgh Castle, borgen som dannet grunnlaget for utviklingen av Edinburgh til en storby. I dag er Edinburgh Castle Skottlands største turistattraksjon, og er viden kjent for sitt Military Tattoo, et årlig militært korpsshow.

I Edinburgh som har vært hovedstad i Skottland siden 1437, har det levd mennesker i årtusener. Den historiske storbyen har i dag hele 4.500 bygninger som er verneverdige eller fredet, og Edinburghs gamleby (Old town) og den nye (New town) ble i 1995 tatt inn på UNESCOs verdensarvliste.

I tillegg til en rekke kulturminner er Edinburgh kjent for sitt uteliv (få med deg Rose Street med sine mange puber), landets whisky (dra på ekskursjon og besøk og prøvesmak godsakene hos noen av de lokale whiskyprodusentene), shopping (Multrees Walk, George Street og Princess street) og skotsk mat som Haggis og ulike paityper.

Skottlands parlament i Edinburgh - Foto: Gaute NordvikSkottlands parlament
Foto: Gaute Nordvik

Severdigheter og museer

Edinburgh er kjent for sin eldre bebyggelse, men storbyen er ikke redd for moderne arkitektur, noe bygningen til Skottlands parlament er et godt eksempel på.

Som det kulturelle sentrum i Skottland har storbyen en rekke spennende museer som det skotske- nasjonalgalleriet og nasjonalmuseet.

Oversikt: Severdigheter i Edinburgh

Oversikt: Museer i Edinburgh


National Museum of Scotland
National Museum of Scotland - Foto: Gaute Nordvik
National Museum of Scotland sine samlinger tar for seg skotske antikviteter, skotsk kultur og – historie samt utstillinger innen vitenskap, teknologi, verdenskulturer og naturhistorie.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle - Foto: Gaute Nordvik
Edinburgh Castle ligger høyt og vakkert til i sentrum. Borgen fra 1100-tallet er en dominerende del av bybildet i den skotske hovedstaden, og er kanskje mest kjent blant nordmenn for den årlige Edinburgh Military Tattoo hvor Hans Majestet Kongens Garde deltar.

National Galleries
National Galleries i Edinburgh - Foto: Gaute Nordvik
Skottlands nasjonalgallerier består av Scottish National Gallery, Scottish National Gallery of Modern Art og Scottish National Portrait Gallery.

Royal Mile
Royal Mile i Edinburgh - Foto: Gaute Nordvik
Royal Mile er hovedgaten i gamlebyen. Gaten strekker seg fra Edinburgh Castle til Holyrood Palace, som er den offisielle residensen til den britiske monarken.

Our Dynamic Earth
Our Dynamic Earth - Foto: Gaute Nordvik
Our Dynamic Earth er et vitenskapssenter hvor du som besøkende blir tatt med på en spennende reise tilbake i tid.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook