Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Edinburgh » Severdigheter » Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle - Foto: Gaute NordvikEdinburgh Castle - Foto: Gaute Nordvik

Edinburgh Castle ligger høyt og vakkert til i sentrum av Edinburgh. Borgen fra 1100-tallet er en dominerende del av bybildet i den skotske hovedstaden, og er kanskje mest kjent blant nordmenn for den årlige Edinburgh Military Tattoo (et militært korpsshow) hvor Hans Majestet Kongens Garde deltar.

Edinburgh Castle ligger på en høyde hvor det har bodd mennesker så langt tilbake som åtte hundre år f.Kr. Borgen var kongebolig fra 1100-tallet frem til 1603 da England og Skottland ble samlet under en trone, og den skotske kongen James VI ble innsatt som unionskonge (fikk da navnet James I) over et samlet England, Irland og Skottland.

Borgen ligger på toppen av Royal Mile, som er hovedgaten i gamlebyen. I andre enden av hovedgaten finner du Holyrood Palace, som er den offisielle kongelige residensen i Skottland.

Edinburgh Castle er Skottlands største turistattraksjon, og er åpen året rundt for besøkende. Slottet stiller blant annet ut de skotske kronregaliene, som er de eldste av sitt slag i Storbritannia.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Edinburgh Castle ligger på en høyde godt synlig fra store deler av Edinburgh.
  • Adresse: Castlehill, Edinburgh, Midlothian EH1 2NG, Midlothian
  • Åpningstider: Se nettsted
  • Web: www.edinburghcastle.gov.uk

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook