Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Helsingfors

Helsingfors

Det er noe helt eget med Helsingfors. Den finske hovedstaden som ligger flott til i Finskebukta i Østersjøen, er kjent for sine saunaer og designbutikker, nyere arkitektur med moderne uttrykk og ikke minst for å være en sikker og ren by. Med dette i bakhodet er det kanskje ikke så rart at Helsingfors i 2012 ble kåret til verdens beste by å bo i.

Helsingfors domkirke – Foto: Gaute NordvikHelsingfors domkirke
Foto: Gaute Nordvik

Litt mer om Helsingfors
Det var svenskekongen Gustav Vasa som grunnla Helsingfors i 1550. Byen skulle være er motstykke til hansabyen Tallinn, som var kjent for utstrakt handel med byer i Østersjøen og lengre vestover. Men det skulle ta tid før byen virkelig fikk sin oppblomstring. Det skjedde først da Finland ble underlagt Russland og ble storfyrstedømme i det russiske riket, og etter at flyttingen av hovedstaden fra Åbo til Helsingfors ble gjennomført i 1812, opplevde byen en sterk vekst i handelsvirksomhet og folketall.

Finlands nasjonalopera i Helsingfors – Foto: Gaute NordvikFinlands nasjonalopera

Helsingfors har en rekke flotte severdigheter og museer. I vår guide får du litt informasjon om flere av attraksjonene i byen, slik at du kjapt skaffer deg et overblikk.

Noen severdigheter og museer som er verd et besøk på en storbyferie til Helsingfors er Helsingfors domkirke, nasjonalmuseet, Finlands nasjonalegalleri, nasjonaloperaen og Uspenskijkatedralen.

Ateneum
Ateneum - Finlands nasjonalgalleri i HelsingforsAteneum er nasjonalgalleriet i Finland og har landets største samling av klassisk kunst. Det brede utvalget der kunstnerne Akseli Gallen-Kallela og Hugo Simberg er viet mye oppmerksomhet, kan oppleves i sentrum av Helsingfors vis-à-vis sentralbanestasjonen.

Helsingfors domkirke
Helsingfors domkirke - Finlands nasjonalgalleri i HelsingforsHelsingfors domkirke er med sin plassering på en liten topp og med en høyde på 62 meter den mest synlige og en av de største attraksjonene i Helsingfors.

Kiasma – Museet for samtidskunst i Helsingfors
Kiasma – Museet for samtidskunst i HelsingforsKiasma er et museum viet til samtidskunst, nær sentralbanestasjonen i sentrum av Helsingfors. Museet stiller i all hovedsak ut finske verker, men har også en del kunst fra nærliggende land.

Uspenskijkatedralen
Uspenskijkatedralen i HelsingforsUspenskijkatedralen er Vest-Europas største ortodokse kirke. Den røde, teglsteinsbelagte katedralen med sine gylne kupler ruver i terrenget på halvøya Skatudden, nær Salutorget og havnen i det sentrale Helsingfors.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Helsingfors. Her finner du en reiseguide til Helsingfors, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til til Helsingfors i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook