Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Tallinn

Tallinn

Tallinn er en vakker storby som flere og flere nordmenn har fått øynene opp for. Byen har lenge vært et yndet reisemål for svensker og finner som på enkelt vis kan ta turen med båt fra blant annet Stockholm og Helsingfors. I dag finnes det flere flyselskaper som trafikkerer Tallinn fra Norge, noe som har gjort det enklere også for nordmenn å ta seg en storbyferie til estiske hovedstaden.

Alexander Nevskij-katedralen i Tallinn – Foto: Gaute NordvikAlexander Nevskij-katedralen

Tallinn er blant annet kjent for sin vakre gamleby (Vanalinn) med spennende middelalderarkitektur og sitt komfortable prisnivå.

Litt mer om Tallinn
Tallinn har en historie preget av å være underlagt andre stater. Storbyen har siden den ble erobret av Danmark i 1219 lagt under både Sverige, Tyskland og siste gang Sovjetunionen. Tallinn ble hovedstad i Estland etter selvstendigheten i 1991, men byens lange historie som okkupert av Russland (1721 – 1918) og Sovjetunionen i deler av andre verdenskrig og i etterkrigstiden frem til uavhengigheten i 1991 har ført til at etnisk russere i dag utgjør 36,5 % av innbyggerne.

Gamlebyen i Tallinn – Foto: Gaute NordvikGamlebyen
Foto: Gaute Nordvik

Tallinn har en rekke flotte severdigheter og museer. I vår guide får du litt informasjon om flere av attraksjonene i byen.

I gamlebyen ligger en mengde severdigheter som blant andre Rådhusplassen med Rådhuset, bymurene med sine tårn, Alexander Nevskij-katedralen og Olavskirken.

Oversikt: Severdigheter i Tallinn

Oversikt: Museer i Tallinn

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Tallinn. I guiden finner du også muligheter for bestilling av pakkereise, flybilletter og leiebil.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook