Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Stockholm

Stockholm

Stockholm er en av de vakreste og mest trendsettende storbyene i Norden.

Storbyen består av flere øyer bundet sammen av en rekke broer. Stockholms nærhet til skjærgården og naturopplevelser, byens godt bevarte eldre bebyggelse, kirkespirene og et offentlig transportsystem i verdensklasse gjør Stockholm til en storby som gir besøkende varige minner fra en by som kan måle seg med de største metropolene i Europa.

Stockholm - Foto: Gaute NordvikStockholm
Foto: Gaute Nordvik

Stockholm har et stort utvalg av underholdningstilbud og utesteder. Byen er oppholdssted for en mengde artister, designere, musikere og andre aktører, som er med på å sette sitt preg på byen. Stockholm regnes i dag som en av de mest trendy storbyene i Europa.

På grunn av sin størrelse og viktighet i Skandinavia har den vakre storbyen markedsført seg som «The Capital of Scandinavia», noe som har vakt en smule irritasjon i Oslo og København, de to andre hovedstedene i regionen.

Litt mer om Stockholm
Stockholm, som er lokalisert ved utløpet til Mälaren, er største by og hovedstad i Sverige. Storbyområdet er det største i Skandinavia med nesten 1,4 millioner innbyggere, noe som utgjør nærmere 22 prosent av hele Sveriges befolkning.
Stockholm har siden begynnelsen av 1200-tallet vært svenskenes politiske, kulturelle og økonomiske sentrum.

Stadshuset - Det mest fotograferte bygget i Stockholm - Foto: Gaute NordvikStadshuset - Det mest fotograferte bygget i Stockholm
Foto: Gaute Nordvik

Det finnes en mengde attraksjoner i Stockholm. I denne guiden tar vi for oss noen av de viktigste museene og severdighetene i Sveriges hovedstad. Her vil du finne mer informasjon om Skansen, Stadshuset, Drottningholm slott, Vasamuseet, Gamla Stan med mer.

Oversikt: Severdigheter i Stockholm

Oversikt: Museer i Stockholm

Gamla Stan i StockholmGamla Stan Gamla Stan er gamlebyen i Stockholm, og består i hovedsak av øyen Stadsholmen og de omliggende småøyene Riddarholmen, Helgeandsholmen og Strømsborg.

Stockholms slottStockholms slott Stockholms slott (Kungliga slottet) er den svenske monarkens offisielle residens. Slottet ligger i den nordlige delen av Gamla Stan på øyen Stadsholmen.

Vasamuseet i StockholmVasamuseet Vasamuseet er en av de største severdighetene og ett av de mest beøkte museer i Stockholm. På museet som ligger på øyen Djurgården, kan du se og få med deg mer informasjon om det myteomspunnede skipet Vasa. Alt som ble berget fra skipet er nå stilt ut i museet, inkludert selve skipet.

Skansen i StockholmSkansen Skansen er et friluftsmuseum på øyen Djurgården. Her finner du over 140 kulturhistoriske bygninger fra Skandinavia, der de eldste er fra 1200-tallet.

Nationalmuseum i StockholmNationalmuseum Nationalmuseum ligger flott til på Blasieholmen i det sentrale Stockholm. Museet inneholder eldre malerier, skulpturer, tegninger og grafikk samt kunstverk og design frem til i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook