Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Stockholm » Museer » Junibacken

Junibacken

Junibacken på Djurgården i Stockholm. - Foto: Gaute NordvikJunibacken på Djurgården i Stockholm. - Foto: Gaute Nordvik

Junibacken er en av de største barnevennlige attraksjonene i Stockholm. Barnemuseet ligger flott til på Djurgården og er åpent året rundt.

Junibacken ble til etter en ide av Staffan Götestam, storebroren i Brødrene Løvehjerte. Han fikk med seg Astrid Lindgren på ideen, men bare om museet også fikk plass til andre barnebokfigurer enn Lindgrens.

I dag er Junibacken Sveriges beste barnemuseum. Her kan de minste - og de større - oppleve en rekke kjente barnebokskikkelser. Astrid Lindgrens Emil i Lønneberget, Karlsson på taket og Pippi Langstrømpe, i tillegg til andre kjente barnebokfigurer som Albert Åberg og Mummitrollet kan oppleves på Junibacken.

På Junibacken får alle de kjente barnebokfigurene liv gjennom teaterforestillinger og miljøer hentet fra barnebøkene. De ulike barnebokmiljøene er laget slik at de minste kan leke i og oppleve kjente steder som Villa Villekulla og Lønneberget.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Junibacken ligger på Djurgården rett ved Vasamuseet og Nordiska museet, og ikke så langt fra Skansen og Gröna Lunds Tivoli.
  • Adresse: Junibacken, Galärvarvsvägen, 115 21 Stockholm
  • Åpningstider: Se museets webside
  • E-post: info@junibacken.se
  • Web: www.junibacken.se

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook