Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Praha

Praha

Praha er uten tvil en av de aller vakreste byene i Europa. Den godt bevarte eldre bebyggelsen gjør at byen nå er oppført på UNESCO sin verdensarvsliste.

Praha er største by og hovedstad i Tsjekkia. Byen som er delt i to av elven Moldau, er en av de mest spennende storbyene i sentral-Europa.

Praha: Gamlebyen (Staré Město) - Foto: Gaute NordvikGamlebyen (Staré Město)
Foto: Gaute Nordvik

I den tsjekkiske hovedstaden finner du en rekke severdigheter og museer, i tillegg til gode shoppingmuligheter og et pulserende uteliv.

St. Vitus-katedralen på Hradčany-høyden i Praha - Foto: Gaute NordvikSt. Vitus-katedralen på Hradčany-høyden
Foto: Gaute Nordvik

Litt mer om Praha
Prahas historie strekker seg tilbake til slutten av 800-tallet. Blant de første beretningene hører vi om Praha som en vakker by av stein hvor jøder bedrev handel fra bosetningen ved føttene til borgen. I dag er Praha hovedstad og største by i Tsjekkia, og opp gjennom historien har storbyen hatt en sentral rolle som sete for fyrster og konger.

Storbyen hadde på 1300-tallet en av sine bedre perioder hvor en rekke av byens største attraksjoner ble bygget, som blant annet Karlsbroen og St. Vitus-katedralen. Praha var på denne tiden Europas tredje største by.

Severdigheter og museer

I Praha finner du en by med en lang historie og kultur. Her kan du oppleve kjente attraksjoner som Karlsbroen, Gamlebyen (Staré Město), Hradčany-høyden med St. Vitus-katedralen og Prahaborgen, Det jødiske kvarter i tillegg til en rekke andre severdigheter og museer.

Oversikt: Severdigheter i Praha

Oversikt: Museer i Praha

Den astronomiske klokke i Praha - Foto: Gaute NordvikDen astronomiske klokke Den astronomiske klokke er en av de mest populære attraksjonene i Praha. Uret er lokalisert på tårnet til det gamle rådhuset ved det gamle bytorget.

Det gamle bytorget i Praha - Foto: Gaute NordvikDet gamle bytorget Det gamle bytorget (Staromestske Namesti)ligger i gamlebyen i Praha, og er et av de flotteste historiske torgene i Europa.

Karlsbroen i Praha - Foto: Gaute NordvikKarlsbroen Karlsbroen er en av verdens flotteste broer. Den historiske broen som krysser elven Moldau i Praha, var i tidligere tider det viktigste båndet for å knytte Gamlebyen sammen med området rundt Prahaborgen (Lillesiden) og landsbygden.

Nasjonalmuseet i Praha - Foto: Gaute NordvikNasjonalmuseet Hovedbygningen til Nasjonalmuseet i Praha ligger flott til på toppen av Wenceslas-torget. Her kan du blant annet oppleve en imponerende bergarts- og mineralsamling.

St. Vitus-katedralen i Praha - Foto: Gaute NordvikSt. Vitus-katedralen St. Vitus-katedralen er en romerskkatolsk katedral, og er sete til erkebiskopen i Praha. Katedralen som er den største i Tsjekkia, er et eksempel på gotisk arkitektur på sitt beste.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook