Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Praha » Severdigheter » Petrintårnet

Petrintårnet

Petrintårnet i Praha - Foto: Gaute NordvikPetrintårnet
Tekst og foto: Gaute Nordvik
Publisert: Fredag, 14. oktober 2016

Ønsker du en fantastisk utsikt over Praha, er tårnet på Petrinåsen det rette stedet. Petrintårnet har en høyde på 63,5 meter, noe som ikke høres særlig imponerende ut. Men tar du med i beregningen at toppen av Petrinåsen er 92 meter over bakkenivået til sentrumskjernen, så forstår du utsiktspunktets popularitet.

Tårnet blir ofte omtalt som Prahas svar på Eiffeltårnet. De ligner, men Petrintårnet er langt fra like høyt, og er åttekantet i motsetning til Eiffeltårnets kvadratiske form.

Petrintårnet ble bygget i 1891, og har fungert som både observasjonstårn og blitt brukt til kringkasting og telekommunikasjon. I dag er tårnet en stor turistattraksjon, som gjerne kan besøkes i sammenheng med en tur i parkområdene på Petrinåsen. Eller du kan ta kabelbanen fra Lillesiden (området rundt Prahaborgen).

Petrintårnet har to observasjonsplattformer som du når via 299 trappetrinn. Tårnet har også en heis for de av oss som ikke ønsker en liten trimøkt eller av andre grunner ikke kan ta trappene. Det finnes også en kafeteria, gavebutikk og et lite utstillingsområde her.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook