Storbytur.no - Guider til din storbyferie Praha
Storbyferie » Praha » Severdigheter » Karlsbroen
Annonse

Karlsbroen

Karlsbroen med brohodet på Lillesiden - Foto: Gaute NordvikKarlsbroen med brohodets gotiske tårn på Lillesiden
Foto: Gaute Nordvik

Karlsbroen er en av verdens flotteste broer. Den historiske broen som krysser elven Moldau i Praha, var i tidligere tider det viktigste båndet for å knytte Gamlebyen sammen med området rundt Prahaborgen (Lillesiden) og landsbygden.

På Karlsbroen kan du både få tegnet ditt portrett og kjøpe suvenirer - Foto: Gaute NordvikPå Karlsbroen kan du både få tegnet ditt portrett, kjøpe suvenirer og høre på diverse gatemusikanter
Foto: Gaute Nordvik

Karlsbroen ble etter støtte fra kong Karl IV påbegynt i 1357 og ferdigstilt i begynnelsen av 1400-tallet. Broen som er 516 meter lang og 10 meter bred, er bygget i sandstein. Ifølge den lokale folkloren ga Karl IV ordre om å blande ferske egg i mørtelen, slik at brokonstruksjonen skulle bli sterkere.

Statue av den tsjekkiske helgenen John av Nepomuk - Foto: Gaute NordvikStatue av den tsjekkiske helgenen John av Nepomuk
Foto: Gaute Nordvik

Trettis statuer
Karlsbroen er vakkert dekorert med tretti statuer, der mesteparten er i barokkstil. Statuene ble reist i perioden fra slutten av 1600-tallet til begynnelsen av 1700-tallet. Statuene er i dag alle kopier. De originale statuene er stilt ut i Nasjonalmuseets Lapidarium, som er et museum viet til skulpturer i stein fra år tusen og frem til 1900-tallet.

Statuen på bildet er av den tsjekkiske helgenen John av Nepomuk. Han ble etter ordre fra den bøhmiske kongen Wenceslaus kastet i elven og druknet. Han var tidligere skriftefar til den bøhmiske dronningen, men falt i unåde hos kongen da han ikke ville avsløre hva som ble sagt under disse skiftemålene. Ifølge gammel overtro er du sikret evig lykke om du tar på statuen.

Karlsbroen med St. Vitus-katedralen til venstre - Foto: Gaute NordvikFoto: Gaute Nordvik
Rabatter på hotell
Nye hotelltilbud i ulike storbyer hver dag.

Annonse
Booking.com
Annonse

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2019
Følg oss på Facebook