Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Roma

Roma

Roma byr på en rekke særegne inntrykk, som Colosseum, Peterskirken og ruinene på Forum Romanum. Alle de historiske attraksjonene og det mangfoldige bylivet venter deg som ønsker en uforglemmelig storbyferie i vakre Roma.

Bilde av utsiden av Colosseum (verdens største amfiteater) i Roma - Foto: Gaute NordvikColosseum - verdens største amfiteater
Foto: Gaute Nordvik

Alle veier fører til Rom
Den italienske hovedstaden, som etter sagnet ble grunnlagt av Romulus i år 753 f.Kr. blir ofte referert til som «den hellige by», siden det er i Roma den katolske kirke har sitt hovedsete.

Roma er kjent for å ha vært sentrum for Romerriket, som dominerte hele Vest-Europa og området rundt Middelhavet i tolv århundrer. Etter fallet til det romerske keiserriket gikk byen over til å være hovedstaden for de pavelige stater, og som sentrum for kristendommen har Roma bevart sin rolle som en av de viktigste byene i Europa.

Piazza Navona — Foto: Gaute NordvikPiazza Navona
Foto: Gaute Nordvik
Peterskirken - Foto: Gaute NordvikPeterskirken
Foto: Gaute Nordvik

I Roma står severdighetene i kø. For de som ønsker å få med seg flest mulige attraksjoner, kan det være lurt å lese litt om ulike severdigheter på forhånd. Det vil forsterke inntrykkene, og gi et ekstra historisk sus over besøket.

Noen viktige severdigheter som nesten er obligatorisk på en storbytur til Roma er Colosseum, Forum Romanum, Pantheon og Vatikanet.

Oversikt: Severdigheter

Oversikt: Museer

Castel Sant'Angelo
Castel Sant'Angelo
Den imponerende Castel Sant'Angelo (Engelsborg) i Roma ligger like i nærheten av Vatikanet. Borgen ble bygget i år 136 — 139 som et mausoleum til keiser Hadrian og hans etterkommere.

Colosseum
Colosseum
Colosseum er verdens største amfiteater. Byggverket sto ferdig år 80 e.Kr, og her kan du forsøke å fornemme noe av den stemningen som herjet når 50.000 tilskuere var tilstede på en gladiatorkamp.

Forum Romanum
Forum Romanum
Forum Romanum var sentrum for Romas religiøse og offentlige liv med senatet, domstoler og templer liggende lang datidens mest berømte gate, Via Sacra.

Pantheon
Pantheon
Pantheon i Roma er et prakteksemplar på romersk ingeniørkunst. Tempelet ble bygget i perioden 118 — 125 e.Kr. av keiser Hadrian.

Peterskirken
Peterskirken
Peterskirken i Vatikanet (San Pietro in Vaticano) i Roma er kristendommens største monument. Apostelen Peter som ble korsfestet under keiser Nero, ligger antageligvis begravet under kirken.

Vatikanmuseet
Vatikanmuseet
I Vatikanmuseet (Vatikanmuseene) i Roma er kunstgjenstander samlet av ulike paver gjennom flere hundre år stilt ut. Her finner du blant annet det Sixtinske kapell.

Trevifontenen
Trevifontenen
Trevifontenen (Fontana di Trevi) er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy.

Palatinerhøyden
Palatinerhøyden
Palatinerhøyden (Palatino) er en av Romas syv høyder. Det var her flere romerske keisere bygde sine palasser.

Noen spørsmål om Roma

Hva kan du finne på i Roma?

Det finnes en rekke attraksjoner i den italienske hovedstaden. Om du er i storbyen i en langhelg anbefaler vi at du får med severdighetene Colosseum og Forum Romanum, Vatikanmuseet og Peterskirken.

Hvor skal du spise?

Roma har en mengde muligheter for en god matopplevelse. Du finner noen gode restauranter her.

Hvilket hotell skal du velge i Roma?

Det er et stort tilbud av hoteller i Roma. Du finner alt fra luksushoteller til rimeligere alternativer. Finn hoteller i Roma her.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook