Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Roma » Museer » Kapitolmuséene

Kapitolmuséene

Kapitolplassen med Kapitolmuséene som omgir plassen - Foto: Gaute NordvikKapitolplassen med Kapitolmuséene som omgir plassen - Foto: Gaute Nordvik

Kapitolmuséene ligger på Kapitolhøyden, som er den viktigste og meste kjente av Romas syv høyder. Museene består av tre palasser som omgir Kapitolplassen.

Trappene opp til Kapitolhøyden - Foto: Gaute NordvikTrappene opp til KapitolhøydenStatuen av Marcus Aurelius - Foto: Gaute NordvikStatuen av Marcus Aurelius

Kapitolmuséene
Kapitolmuséene består av de tre palassene Palazzo Senatorio, Palazzo dei Conservatori og Palazzo Nuovo som omgir Kapitolplassen. Museets historie kan spores tilbake til 1471 da pave Sixtus IV donerte en samling av viktige antikviteter og plasserte de på Kapitolhøyden. Siden den gang har samlingen vokst til en svær samling av antikke romerske statuer, kunst fra renessansen, juveler, mynter og en rekke andre objekter.

Kapitolhøyden og Kapitolplassen
Kapitolhøyden ligger mellom Forum Romanum og Marsmarken, og er den høyeste av Romas syv høyder. Når du besøker høyden anbefales det å gå opp de flotte trappene til Kapitolhøyden. Når du er vel oppe ligger Kapitolplassen rett foran deg med en kopi av statuen av Marcus Aurelius til hest midt på plassen. De tre bygningene som utgjør Kapitolmuséene omgir plassen.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Adresse: Musei Capitolini, Piazza Campidoglio, 00186 Rome RM

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook