Storbytur.no - Guider til din storbyferie Aarhus
Storbyferie » Aarhus

Aarhus

Uteliv langs kanalen i Aarhus – Foto: Gaute NordvikUteliv langs kanalen i Aarhus – Foto: Gaute Nordvik

Aarhus er en spennende storby med en historie som strekker seg tilbake til vikingtiden. Byen byr på et stort utvalg av attraksjoner som passer både for barn og voksne, og er kjent for sitt yrende uteliv som kanskje skyldes de mange studentene som bor i storbyen.

Aarhus har også en rekke gode muligheter for shopping. Du kan handle i gågaten Strøget, Aarhus’ svar på shoppinggaten med samme navn i København, eller kanskje Latinerkvarteret kan være mer spennende med sine mange produkter som er lokalt produsert.

Litt mer om Aarhus
Basert på arkeologiske funn er Aarhus den eldste storbyen i Skandinavia. Byen som ligger på Jyllands østkyst, har i dag vel 250.000 innbyggere i bykjernen og 311.000 i kommunen. Storbyen het i en lang periode Århus men 1. januar 2011 byttet byen offisielt navn til Aarhus. Det er allikevel ifølge dansk språkråd fremdeles lov å skrive Århus. Aarhus er vennskapsby med Bergen.

Århus Domkirke – Foto: Gaute NordvikÅrhus Domkirke – Foto: Gaute Nordvik

Det finnes en rekke attraksjoner det er verd å få med seg på en tur til Aarhus. Den danske storbyen har mange museer og severdigheter som blant andre Vikingemuseet, Århus Domkirke, Tivoli Friheden og Den Gamle By.

Oversikt: Severdigheter i Aarhus

Oversikt: Museer i Aarhus

Den Gamle By
Den Gamle By i Aarhus er verdens eldste friluftsmuseum, og er godt besøkt med over tre millioner gjester hvert år. Museet viser i hovedsak hus fra 1500 til 1800-tallet.

ARoS Aarhus Kunstmuseum
ARoS Aarhus Kunstmuseum – Foto: Gaute NordvikARoS Aarhus Kunstmuseum betegner seg selv som et bilde- og opplevelseshus for barn og voksne. Kunstmuseet gir de besøkende opplevelser som spenner fra skrekk til underholdning og innimellom med utfordrende elementer.

Århus Domkirke
Århus Domkirke – Foto: Gaute NordvikÅrhus Domkirke er en vakker kirke i sentrum av den danske storbyen. Katedralen som er viet til helgenen Sankt Clemens, er den lengste og høyeste kirken i Danmark med sin lengde på nittitre meter og høyde på nittiseks meter.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook