Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Bonn

Bonn

Bonn ligger ved elven Rhinen vel tre mil sør for Köln. Storbyen er blant annet kjent som fødeby for Ludwig van Beethoven og for å ha vært hovedstad i etterkrigstidens Vest-Tyskland frem til Berlin igjen tok over som hovedstad for et samlet Tyskland.

Bonn er fremdeles sete for flere av Tysklands departementer. I storbyen finner du også et av de større FN-kvarterene og hovedkvarterene til store tyske konserner som godteriprodusenten Haribo og kommunikasjonsselskapene Deutsche Post og Deutsche Telekom.

Bonn ble grunnlagt av romerne i 11.f.kr. da med det latinske navnet Bonna. Etter et større tap mot germanerne ble en romersk legion permanent plassert i provinsbyen. I denne perioden vokste byen kraftig og større festningsverker ble bygget. Fortet som ble bygget i Bonn er faktisk det største antikke festningsverk verden har sett og dekket et område på 250.000 kvadratmeter.

Botanischer  Garten Bonn - Foto: Gaute NordvikBotanischer Garten Bonn
Foto: Gaute Nordvik

Bonn har flere attraksjoner du bør ta en tur å se når du først er i den tidligere vesttyske hovedstaden. Noen av attraksjonene du bør besøke er Altstadt (gamlebyen) med severdigheter som Altes Rathaus ved markedsplassen, Das Bonner Münster og Beethoven-monumentet.

Andre attrasjoner er Botanischer Garten, Beethovenhalle, Museum Koenig, Hofgarten, Kunstmuseum Bonn med mange fler.

Altes Rathaus
Altes Rathaus i Bonn - Foto: Gaute NordvikAltes Rathaus ligger flott til i ene enden av markedsplassen (Bonner Marktplatz) i sentrum av Bonn.


Beethovenhalle
Beethovenhalle i Bonn - Foto: Gaute NordvikKonserthuset Beethovenhalle ligger ved Rhinen i sentrum av Bonn. Bygget er kjent for sin gode akustikk og for å være tilholdssted for Beethoven-orkesteret.

Das Bonner Münster
Das Bonner Münster i Bonn - Foto: Gaute NordvikDas Bonner Münster ligger vakkert til ved Münsterplassen i sentrum av Bonn. Kirken som er en av de eldste i Tyskland, ble oppført i løpet av de to første århundrene i forrige årtusen.

Haus der Geschichte
Haus der Geschichte i Bonn - Foto: Gaute NordvikHaus der Geschichte er et samtidsmuseum i Bonn. Museet som er blant de mest populære i Tyskland, har permanente utstillinger som viser historien fra andre verdenskrigs slutt frem til i dag.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Bonn. Her finner du en reiseguide til Bonn, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til til Bonn i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook