Storbytur.no - Guider til din storbyferie Düsseldorf
Storbyferie » Düsseldorf
Annonse
Søk etter hotell i Düsseldorf
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Düsseldorf

Altes Rathaus i Altstadt i Düsseldorf – Foto: Gaute NordvikAltes Rathaus i Altstadt
Foto: Gaute Nordvik

Düsseldorf ligger vakkert til øst for Rhinen i den sydlige enden av byområdet Ruhrgebiet. Storbyen er hovedstad og nest største by etter Köln i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland.

Düsseldorf er sentrum for mye av næringslivet i Nordrhein-Westfalen, og her finner du hovedkontorene til en rekke større selskaper som blant andre ThyssenKrupp og Henkel. Selv om storbyen er et næringslivssentrum skiller den seg ut sammenlignet med det mer industrielle preget omliggende byer har. I Düsseldorf blir du fort sjarmert av intime gater, særegne hoteller og deres egne motehus.

Düsseldorf er også kjent for sitt «Kunstakademie», som har vært med på å påvirke norsk kunst. Kunstakademiet i Düsseldorf har bidratt til utviklingen av Norges nasjonalromantiske malerkunst gjennom sin påvirkning på kunstnere som Hans Gude, Adolph Tidemand, Peter Nicolai Arbo med flere, som oppholdt seg i storbyen i perioder av sitt liv.

Schlossturm – Foto: Gaute NordvikSchlossturm
Foto: Gaute Nordvik

Düsseldorf har flere severdigheter og museer du bør bør besøke når du først er i byen. Noen av attraksjonene du bør besøke er Altstadt (gamlebyen) med severdigheter som Altes Rathaus, St. Lambertus basilikaen og Schlossturm. Altstadt blir ofte omtalt som verdens lengste bar med sine over tre hundre utesteder.

Andre attrasjoner er Kunsthalle, Stadtmuseum, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Filmmuseum med mange fler.

Oversikt: Severdigheter i Düsseldorf

Oversikt: Museer i Düsseldorf

Altstadt
Altstadt i Düsseldorf – Foto: Gaute NordvikGamlebyen eller Altstadt, som det heter på tysk, er en kvadratkilometer med en rekke underholdnings-, kunst- og kulturtilbud, shoppingmuligheter, restauranter, puber og andre utesteder i sentrum av Düsseldorf.

Altes Rathaus
Altes Rathaus i Düsseldorf – Foto: Gaute NordvikAltes Rathaus ligger flott til ved markedsplassen. Det gamle rådhuset omgir den sydlige delen av torget.

Bymuseet
Düsseldorf bymuseum – Foto: Gaute Nordvik Bymuseet ligger i bydelen Carlstadt i sentrum. Museet er det eldste i Düsseldorf, og ligger i 1700-tallsbygningen Spee'sches Palais med det iøynefallende moderne tilbygget.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen i Düsseldorf – Foto: Gaute NordvikKunstsammlung Nordrhein-Westfalen er en kunstsamling med søkelys på verker fra det tjuende århundre. Museet ligger i sentrum, ved Grabbeplatz tvers over gaten fra Kunsthalle.

Kunsthalle
Kunsthalle Düsseldorf – Foto: Gaute NordvikKunsthalle er et kunstmuseum på Grabbeplatz. Museet har fra starten av stilt ut samtidskunst, gjerne med utgangspunkt i lokale forandringer og trender.

Schlossturm og sjøfartsmuseet
Schlossturm og Düsseldorf sjøfartsmuseum – Foto: Gaute NordvikSchlossturm er siste rest av slottet (Düsseldorfer Schloss). Det gjenværende tårnet ligger i gamlebyen, og inneholder i dag sjøfartsmuseet.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Düsseldorf. I guiden finner du også muligheter for bestilling av pakkereise, flybilletter og leiebil.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook