Storbytur.no - Guider til din storbyferie London
Storbyferie » London

London

Piccadilly Circus i London — Foto: Gaute NordvikPiccadilly Circus
Foto: Gaute Nordvik

London er en storby som byr på et mangfold få andre byer i verden kan skilte med. Den britiske hovedstaden er med sine over syv millioner innbyggere størst i Europa.

London ligger ved elven Themsen sør i England, og har det meste turister og fastboende kan ønske seg. Over syv tusen puber, utallige shoppingmuligheter og severdigheter og sitt historiske særpreg gjør London til et populært reisemål for nordmenn som ønsker en spennende storbyferie.

Big Ben & Houses of Parliament i London - Foto: Gaute NordvikBig Ben & Houses of Parliament
Foto: Gaute Nordvik

London – en metropol

Metropolen London er største by i Storbritannia og størst i EU foran Berlin og Roma. London er i moderne historie et av de viktigste sentre i verden for politikk, kultur og økonomi, noe som skyldes at byen var hovedstad i det britiske imperiet som i en periode utgjorde en fjerdedel av hele klodens befolkning.

Trafalgar Square med National Gallery i bakgrunnen — Foto: Gaute NordvikTrafalgar Square med National Gallery i bakgrunnen
Foto: Gaute Nordvik

Severdighetene og museene ligger som perler på en snor i sentrum av London. Vår guide tar for seg noen av attraksjonene i den britiske metropolen, slik at du fort får dannet deg et overblikk.

Noen populære attraksjoner i London er Big Ben, British Museum, National Gallery, Buckingham Palace, House of Parliament, London Eye, Madame Tussauds, Natural History Museum, Sherlock Holmes Museum, Tower of London og Westminster Abbey.

Oversikt: Severdigheter i London

Oversikt: Museer i London

Big Ben & House of Parliament i LondonBig Ben & Houses of Parliament Big Ben er kallenavnet på klokketårnet til House of Parliament. Tårnet er et av de mest kjente landemerkene. Houses of Parliament også kjent som Westminster Palace er tilholdssted for det britiske over- og underhuset.

British Museum i LondonBritish Museum På British Museum kan du oppleve en av verdens største samlinger av kunst og antikviteter fra antikke tider og frem til i dag.

Buckingham Palace i LondonBuckingham Palace Buckingham Palace som kanskje er verdens mest berømte bygg, er residensen til dronningen og det administrative hovedkvarteret til det britiske monarkiet.

St Paul's Cathedral i LondonSt Paul's Cathedral St Paul's Cathedral (St. Pauls katedral) er et av de største landemerkene, og den berømte kuppelen kan sees fra store deler av byen. St Paul's Cathedral ligger på Ludgate Hill i City, og er hovedsete for biskopen i London.

Tate Modern i LondonTate Modern Tate Modern er et nasjonalgalleri for moderne kunst. Galleriet stiller ut moderne britiske og internasjonale kunstverk. Tate Modern ble åpnet i år 2000, og er en del av Tate Gallery.

Tower of LondonTower of London Tower of London er et historisk monument ved elven Themsen, og er et av verdens mest kjente festningsverk.

Westminster Abbey i LondonWestminster Abbey Westminster Abbey som er mest kjent for sine kroningsseremonier, er en gotisk kirke med katedralstørrelse i Westminster.

Rabatter på hotell
Nye hotelltilbud i ulike storbyer hver dag. Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i London.

Booking.com

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2019
Følg oss på Facebook