Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Nice

Nice

Nice blir ofte omtalt som hovedstaden på den franske rivieraen (på fransk Côte d'Azur), og er en storby som tiltrekker seg besøkende året rundt. Byens fordelaktige klima, strandliv, kulturelle begivenheter, flotte attraksjoner og nærhet til populære turistdestinasjoner som Monaco, Cannes og St. Tropez samt de mange sjarmerende smålandsbyene i området, gjør at Nice rangerer i toppen blant nordmenns storbyfavoritter.

Severdigheter og museer

Promenade des Anglais (strandpromenaden i Nice) med det ærverdige Hotel Negresco til høyre - Foto: Gaute NordvikPromenade des Anglais (strandpromenaden i Nice) med det ærverdige Hotel Negresco til høyre
Foto: Gaute Nordvik

Byen har mye og by på av både severdigheter og museer, og her finner du informasjon om Matissemuseet, ruiner fra romertiden, strandpromenaden, havnen, gamlebyen, det populære blomstermarkedet og mye mer.

Oversikt: Severdigheter i Nice

Oversikt: Museer i Nice

Litt mer om Nice

Moloen og fyrtårnet ved havnen i Nice – Foto: Gaute NordvikMoloen og fyrtårnet ved havnen i Nice
Foto: Gaute Nordvik

I Nice kan du gå deg vekk i smale gater og smau i gamlebyen, spasere langs strandpromenaden Promenade des Anglais, nyte en bedre skalldyrmiddag ved det godt besøkte blomstermarkedet, se på båter i den gamle havnen eller besøke byens mange museer.

Nice er ikke bare en populær feriedestinasjon, men også en by med en lang historie som strekker seg mer enn 400 000 år tilbake i tid (Gjenstander fra de tidligste bosetningene kan sees i Terra Amata-museene). Byen ble grunnlagt i 350 f.Kr. og vokste fort til å bli et av de største handelssentrene langs rivieraen.

Høydepunkter i vår Nice guide

Havnen
Havnen i Nice
Havnen ligger flott til på østsiden av Chateau-høyden. Herfra kan du blant annet ta fergen til Corsica eller båten til Monaco.

Blomstermarkedet
Blomstermarkedet i Nice
Det flotte blomstermarkedet ligger i gaten Cours Saleya nær Chateau-høyden. I tillegg til blomster i ulike farger og former og spennende dufter, finner du også boder som selger krydder, ulike håndarbeider, frukt og grønnsaker samt flere gatekunstnere.

Place Masséna
Place Masséna i Nice
Place Masséna er et stort og vakkert torg i sentrum av Nice. Den imponerende plassen er full av liv fra tidlig på dagen til langt ut i de sene nattetimer.

Promenade des Anglais
Promenade des Anglais i Nice
Den flotte bulevarden Promenade des Anglais strekker langs sjøsiden til Nice hele veien fra parken Albert I i øst til flyplassen i vest.

St. Nicolas-katedralen
St. Nicolas-katedralen i Nice
St. Nicolas-katedralen (Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas de Nice)er den største russisk-ortodokse katedralen utenfor Russland.

Stranden
Stranden i Nice
Nice en av få byer i Europa som kan skilte med en strand, kun få minutter fra sentrum av byen. Stranden går langs storbyens populære Promenade des Anglais helt ut til flyplassen.

Noen spørsmål om Nice

Hva kan vi finne på i Nice?

Det finnes en rekke attraksjoner i Nice. Om du er i byen i en langhelg anbefaler vi at du får med severdighetene Promenade des Anglais, Blomstermarkedet og Stranden. Om du har tid til noen museer kan du legge Terra Amata og Matisse-museet på besøkslisten.

Hvor skal vi spise?

Nice har mange muligheter for en god matopplevelse. Hva med en bedre skalldyrmiddag? Du finner noen gode restauranter her.

Hvilket hotell skal vi bo på?

Det er et stort tilbud av hoteller på denne populære turistdestinasjonen. Du finner alt fra luksushoteller til rimeligere alternativer. Gjør et søk etter hoteller i Nice her.

Hvordan er været i Nice?

Nice har et mildt klima med behagelige temperaturer store deler av året. Du kan sjekke været for de nærmeste dagene eller langtidsvarselet her.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook