Storbytur.no Reiseguider Hoteller Pakkereiser Leiebiler Flybilletter Reisemagasin
Storbytur.no - Guider til din storbyferie Nice
Storbyferie » Nice
Søk etter hotell i Nice
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Nice

Promenade des Anglais med det ærverdige Hotel Negresco til høyre — Foto: Gaute NordvikPromenade des Anglais med det ærverdige Hotel Negresco til høyre
Foto: Gaute Nordvik

Nice blir ofte omtalt som hovedstaden på den franske rivieraen (på fransk Côte d'Azur), og er en storby som tiltrekker seg besøkende året rundt. Byens fordelaktige klima, strandliv, kulturelle begivenheter, flotte attraksjoner og nærhet til populære turistdestinasjoner som Monaco, Cannes og St. Tropez samt de mange sjarmerende smålandsbyene i området, gjør at Nice rangerer i toppen blant nordmenns storbyfavoritter.

Moloen og fyrtårnet ved havnen i Nice – Foto: Gaute NordvikMoloen og fyrtårnet ved havnen i Nice
Foto: Gaute Nordvik

I Nice kan du gå deg vekk i smale gater og smau i gamlebyen, spasere langs strandpromenaden Promenade des Anglais, nyte en bedre skalldyrmiddag ved det godt besøkte blomstermarkedet, se på båter i den gamle havnen eller besøke byens mange museer.

Litt mer om Nice
Nice er ikke bare en populær feriedestinasjon, men også en by med en lang historie som strekker seg mer enn 400 000 år tilbake i tid (Gjenstander fra de tidligste bosetningene kan sees i Terra Amata-museene). Byen ble grunnlagt i 350 f.Kr. og vokste fort til å bli et av de største handelssentrene langs rivieraen.


Oversiktsbilde over Nice med stranden og Promenade des Anglais – Foto: Gaute NordvikOversiktsbilde over Nice med stranden og Promenade des Anglais
Foto: Gaute Nordvik

Byen har mye og by på av både severdigheter og museer, og her finner du informasjon om Matissemuseet, ruiner fra romertiden, strandpromenaden, havnen, gamlebyen, det populære blomstermarkedet og mye mer.

Oversikt: Severdigheter i Nice

Oversikt: Museer i Nice

Blomstermarkedet i NiceBlomstermarkedet Det flotte blomstermarkedet ligger i gaten Cours Saleya nær Chateau-høyden. I tillegg til blomster i ulike farger og former og spennende dufter, finner du også boder som selger krydder, ulike håndarbeider, frukt og grønnsaker samt flere gatekunstnere.

Havnen i NiceHavnen Havnen ligger flott til på østsiden av Chateau-høyden. Herfra kan du blant annet ta fergen til Corsica eller båten til Monaco.

Place Masséna i NicePlace Masséna Place Masséna er et stort og vakkert torg i sentrum av Nice. Den imponerende plassen er full av liv fra tidlig på dagen til langt ut i de sene nattetimer.

Promenade des Anglais i NicePromenade des Anglais Den flotte bulevarden Promenade des Anglais strekker langs sjøsiden til Nice hele veien fra parken Albert I i øst til flyplassen i vest.

St. Nicolas-katedralen i NiceSt. Nicolas-katedralen St. Nicolas-katedralen (Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas de Nice)er den største russisk-ortodokse katedralen utenfor Russland.

Rabatter på hotell
Nye hotelltilbud i ulike storbyer hver dag. Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Nice.

Booking.com

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2018
Følg oss på Facebook