Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Nice » Severdigheter » Terra Amata

Terra Amata

19. september 2014
Ruiner etter romerske badeanlegg på Terra Amata i Nice – Foto: Gaute NordvikRuiner etter romerske badeanlegg på Terra Amata
Foto: Gaute Nordvik

Terra Amata er et arkeologisk utgravningsted i Nice hvor det er funnet rester av bygninger, verktøy, beinfragmenter og andre gjenstander som kan dateres så langt tilbake i tid som 400 000 år f.Kr. Mye tyder på at deler av menneskehetens tidligste historie startet her og i omliggende områder.

Terra Amata ligger 26 meter over havet på høyden Mount Boron, like i nærheten av Matisse-museet – nordøst for sentrum av Nice. De første menneskene her har levd på en tid der klimaet var varmere og havnivået høyere (stranden lå ved Terra Amata), og hvor fortidsmennesker som både neandertalere og Homo erectus eksisterte.

Utgravde gjenstander og rekonstruksjoner av de tidligste bosetningene i området kan sees i Terra Amata-museet som ligger en kort spasertur vest for havnen.

Terra Amata ble oppdaget av den franske arkeologen og historikeren Henry de Lumley i 1966, som også har vært en viktig støttespiller ved utgravninger på flere andre betydningsfulle arkeologiske funnsteder i Frankrike og Spania – som i grottene i Quinson og i Lazaret.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook