Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Nice » Severdigheter

Severdigheter i Nice

Det finnes en rekke severdigheter i Nice. Her presenterer vi et utvalg av noen av de du bør få med deg.

Blomstermarkedet i  Nice – Foto: Gaute Nordvik

Blomstermarkedet

Det flotte blomstermarkedet i Nice ligger i gaten Cours Saleya nær Chateau-høyden. I tillegg til blomster i ulike farger og former og spennende dufter, finner du også boder som selger krydder, ulike håndarbeider ...Havnen i  Nice – Foto: Gaute Nordvik

Havnen

Havnen i Nice ligger flott til på østsiden av Chateau-høyden. Herfra kan du blant annet ta fergen til Corsica eller båten til Monaco.
La Colline du Château i  Nice – Foto: Gaute Nordvik

La Colline du Château

La Colline du Château er en flott park som ligger på høydedraget mellom gamlebyen og havnen i Nice. Parken har navn etter slottet som tidligere lå her, men som det nå kun er ruiner igjen av.Monument Aux Morts i  Nice – Foto: Gaute Nordvik

Monument Aux Morts

Monuments aux Morts er et fransk krigsminnesmerke over falne soldater under første verdenskrig. Minnesmerket vender ut mot havet fra sin flotte plassering i Nice.
Notre-Dame de Nice – Foto: Gaute Nordvik

Notre-Dame de Nice

Notre-Dame de Nice er en flott katedral lokalisert langs Avenue Jean Medecin i sentrum av Nice. Notre-Dame er til forveksling lik katedralen med samme navn i Paris.
Notre-Dame-du-Port – Foto: Gaute Nordvik

Notre-Dame-du-Port

Notre-Dame-du-Port er en flott kirke ved havnen i Nice. Den gamle basilikaen som er oppført i romansk stil, ble i 1998 tatt opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Place Garibaldi i Nice – Foto: Gaute Nordvik

Place Garibaldi

Place Garibaldi er en spennende og flott torgplass, et lite stykke fra havnen i Nice. Plassen er et krysningspunkt for flere av byens viktigste gater, og markerer overgangen mellom gamlebyen og bysentrum.Place Masséna i Nice – Foto: Gaute Nordvik

Place Masséna

Place Masséna i Nice er et stort og vakkert torg i sentrum av Nice. Den imponerende plassen er full av liv fra tidlig på dagen til langt ut i de sene nattetimer.
Promenade des Anglais i Nice – Foto: Gaute Nordvik

Promenade des Anglais

Den flotte bulevarden Promenade des Anglais strekker langs sjøsiden til Nice hele veien fra parken Albert I i øst til flyplassen i vest.
St. Nicolas-katedralen i Nice – Foto: Gaute Nordvik

St. Nicolas-katedralen

St. Nicolas-katedralen (Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas de Nice) er en russisk-ortodoks kirke i Nice. Kirken er den største russisk-ortodokse katedralen utenfor Russland.
Stranden i  Nice – Foto: Gaute Nordvik

Stranden

Nice en av få byer i Europa som kan skilte med en strand, kun få minutter fra sentrum av byen. Stranden går langs storbyens populære Promenade des Anglais helt ut til flyplassen.
Terra Amata i  Nice – Foto: Gaute Nordvik

Terra Amata

Terra Amata er et arkeologisk utgravningsted i Nice hvor det er funnet rester av bygninger, verktøy, beinfragmenter og andre gjenstander som kan dateres så langt tilbake i tid som 400 000 år f.Kr. Mye tyder på at deler av menneskehetens tidligste historie startet her og i omliggende områder.
Theatre National de Nice – Foto: Gaute Nordvik

Theatre National de Nice

Theatre National de Nice (TNN) er det største teatret i Nice, og er en av de viktigste institusjonene på den franske rivieraen for fremføring av musikaler, teaterforestillinger og andre oppsetninger.
Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook