Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Paris

Paris

I Paris er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan finne på. Sjarmerende fortausrestauranter langs de mange boulevardene, byens mange severdigheter og museer og det pulserende folkelivet gjør byen til et av de fremste alternativene for de som planlegger en storbyreise.

Gå gjerne en tur langs Seinen, elven som deler metropolen i to. Seinens bredder er tilholdssted for utallige gateartister, kunstnere, salgsboder og selvfølgelig en mengde mennesker som ser lyst på livet i vakre og romantiske Paris.

Paris – en metropol

Sacre Coeur i Paris – Foto: Gaute NordvikSacre Coeur på høyden Montmartre i Paris

Paris er rett og slett en fascinerende verdensmetropol, som byr på en stemning som gjør byen lett å falle for.

Paris er største by i Frankrike med sine vel 2,2 millioner innbyggere og den femte største i EU bak metropolene London (ca. 8,7 mill.), Berlin (ca. 3,6 mill.), Madrid (ca. 3,1 mill.) og Roma (ca. 2,9 mill.). Byen er med forsteder og småbyer innenfor en gitt radius den nest største metropolen i EU.

Storbyen er sentrum for finans, kultur og politikk i Frankrike, og er med sine mange museer og attraksjoner en magnet på kulturelskere fra hele verden.

Bilde ab kirken Panthéon ved Latinerkvarteret i Paris – Foto: Gaute NordvikKirken Panthéon ved Latinerkvarteret
Foto: Gaute Nordvik
Luxembourgpalasset i Paris – Foto: Gaute NordvikLuxembourgpalasset

Det finnes en rekke severdigheter det er verd å få med seg på en storbytur til Paris. Luxembourgpalasset, Eiffeltårnet, Versailles, Sacre Coeur, Triumfbuen, Champs-Elysées og Latinerkvarteret er noen severdigheter som er vel verd et besøk.

Paris er kjent for sine mange museer, og gir besøkende muligheten til å oppleve flere av de største kunstverkene i historien. Noen av de mest kjente museene i Paris er: Louvre museum, Musée d'Orsay, Musée de l'Armée i Invalidedomen og Pompidousenteret.

Oversikt: Severdigheter i Paris

Oversikt: Museer i Paris

Litt mer om Paris
Paris har en historie som strekker seg langt tilbake i tid. Arkeologer har funnet spor av boplasser i den franske hovedstaden som går helt tilbake til 4200 f.Kr. Romerne omtalte Paris som Lutetia Parisiorum. På den tiden var byen hjem til en keltisk jernalderstamme kalt pariserene, som betyr «det arbeidende folk». De holdt til på øyen Île de la Cité fra vel 250 f.Kr. I dag er øyen det historiske og geografiske sentrum av storbyen.

Julius Cæsar inntok byen i 52 f.Kr. og kalte den da Lutetia. Paris ble da en garnisonsby med egen festning. Germanerne jagde romerne vekk fra byen på slutten av 200-tallet e.Kr. Festningen som sto igjen ble fra begynnelsen av 500-tallet e.Kr. sete for merovingerkongene som styrte det frankiske riket i vel tre hundre år.

På 800-tallet var Paris gjenstand for stadige plyndringstokt fra vikingene. Etter at de hadde forlatt byen for siste gang, gikk byen inn i en tid med oppgang og nye bosettinger. Etter revolusjonen i 1789 fikk Paris en lignende boost i befolkningsvekst og kulturell utvikling.

Notre-Dame
Notre-Dame i Paris
Den vakre gotiske katedralen Notre-Dame ligger på Ile de la Cité. Katedralen regnes som et av de flotteste eksemplene på Fransk-Gotisk arkitektur.

Champs-Élysées
Champs-Élysées i Paris
Den ærverdige Avenue des Champs-Élysées er en verdenskjent shoppinggate i sentrum av Paris. Avenyen strekker seg igjennom 8. arrondissement fra Place de la Concorde i øst til Triumfbuen i vest.

Louvre
Louvre i Paris
Louvre var tidligere slottet til ulike franske konger i Paris, og er et av de mest betydningsfulle byggene i Paris. Louvre museum rommer nå en av verdens største og mest verdifulle kunstsamlinger.

Sacré Coeur
Sacré Coeur i Paris
Godt synlig fra store deler av Paris ligger vakre Sacré Coeur på høyden Montmartre. Sacré Coeur er et monumentalt byggverk i bysantisk stil. Byggverket ble påbegynt i 1874 og ferdigstilt i 1900.

Eiffeltårnet
Eiffeltårnet i Paris
Eiffeltårnet ble bygget til verdensutstillingen i Paris i 1889, og var ment som et provisorisk byggverk.

Triumfbuen
Triumfbuen i Paris
Triumfbuen som ligger midt på Charles de Gaulle plassen i enden av Champs-Élysées er regnet som en av de flotteste i sitt slag.

Noen spørsmål om Paris

Hva kan du finne på i Paris?

Det finnes en rekke attraksjoner i den franske hovedstaden. Om du er i metropolen i en langhelg anbefaler vi at du får med severdigheter og museer som Eiffeltårnet, Louvre, Sacré Coeur og Notre-Dame.

Hvor skal du spise?

Paris har et vell av muligheter for en god matopplevelse. Du finner noen gode restauranter her.

Hvilket hotell skal du velge i Paris?

Det er et stort tilbud av hoteller i den franske hovedstaden. Du finner alt fra luksushoteller til rimeligere alternativer. Finn hoteller i Paris her.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook