Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Paris » Severdigheter » Invalidedomen og Invalidehotellet

Invalidedomen og Invalidehotellet

Oppdatert: 01. juni 2015
Invalidehotellet – Foto: Gaute NordvikInvalidehotellet med kuppelen til Invalidedomen i bakgrunnen – Foto: Gaute Nordvik

Invalidehotellet (Hotel Des Invalides) ble oppført i 1675 av Louis XIV, som et hjem for invalide krigsveteraner. Bygningskomplekset er fremdeles, men i noe mindre grad, brukt til dette formålet. I dag er det kompleksets museum og monumenter fra Frankrikes krigshistorie, som er de viktigste bestanddelene og som har gjort Invalidehotellet til en av de største attraksjonene i Paris.

Invalidedomen – Foto: Gaute NordvikInvalidedomenPlassen Cour d'honneur – Foto: Gaute NordvikPlassen Cour d'honneur – Foto: Gaute Nordvik

Bygningskomplekset i det 7. arrondissement har også to kirker, der krigshelter og kongelige er begravet. I kjente Invalidedomen (Église du Dôme) er berømte personer som Napoleon, to av hans brødre og hans sønn Napoleon 2 begravet, mens i kirken Eglise Saint-Louis des Invalides er siste hvilested for vanlige krigshelter.

I selve Invalidehotellet ligger militærmuseet Musée de l'Armée. Her finnes en imponerende samling våpen, uniformer og annet militært utstyr fra ulike tidsepoker og land.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Adresse: Esplanade des Invalides, 7. arrondissement, 75007 Paris
  • Åpningstider: Se nettsted
  • Web: www.invalides.org

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook