Storbytur.no Reiseguider Hoteller Pakkereiser Leiebiler Flybilletter Reisemagasin
Storbytur.no - Guider til din storbyferie Athen
Storbyferie » Athen

Athen

Athen: Restene av Zevs-tempelet med Akropolis bak til venstre - Foto: Gaute NordvikAthen: Restene av Zevs-tempelet med Akropolis bak til venstre
Foto: Gaute Nordvik

Athen (Aten) er en storby med en historie som strekker seg mer enn tre tusen år tilbake i tid. Det var i Athen demokratiet ble født, og byens kulturelle utvikling dannet grunnlaget for den vestlige sivilisasjonen. I Athen finner du det kjente Akropolis, i tillegg til flere andre viktige historiske og arkeologiske monumenter.

I Athen kan du i tillegg til å besøke imponerende severdigheter, vandre rundt i byens sjarmerende og historiske nabolag. Her kan du shoppe i småbutikker, nyte mat og drikke på alt fra nye og fancy restauranter til tradisjonelle greske spisesteder. Athen er kjent for sitt yrende natteliv, så her kan du feste til morgengry på byens mange barer og nattklubber.

Det gamle klosteret på Lycabetis, Athens høyeste punkt - Foto: Gaute NordvikDet gamle klosteret på Lycabetis, Athens høyeste punkt

Athen byr på en hel rekke av flotte attraksjoner. Vår guide tar for seg noen av de viktigste museene og severdighetene i den greske hovedstaden. Her vil du blant annet finne bilder og informasjon om Akropolis, Det nasjonale arkeologiske museum, Hefaisteion, Areopagos, Lycabetis med flere severdigheter.

Oversikt: Severdigheter i Athen

Oversikt: Museer i Athen

Akropolis
Akropolis i AthenAkropolis er ett av verdens viktigste monumenter og et symbol på gresk kultur og Athen. Akropolis som er godt synlig fra store deler av storbyen, ligger på en høyde vel 150 meter over havet.

Det nasjonale arkeologiske museum
Det nasjonale arkeologiske museum i AthenDet nasjonale arkeologiske museum i Athen sine samlinger inneholder mange av de viktigste kunstskattene i Hellas, samlet inn på en rekke arkeologiske utravinger over hele landet.

Lycabetis-høyden
Lycabetis-høyden i AthenLycabetis-høyden som er godt synlig fra det meste av Athen, er med sine 277 meter det høyeste punktet i storbyen. På toppen kan du nyte en fantastisk utsikt over Athen og omliggende områder.

Panathenske stadion
Panathenske stadion i AthenDen verdensberømte Panathenske stadion (Panathinaiko) i Athen var tilholdssted for verdens første olympiske leker i moderne tid.

Zevs-tempelet
Zevs-tempelet i AthenZevs-tempelet i Athen ligger sørøst for Akropolis, rett ved Hadrians bue. Det var Hadrian som fikk tempelet ferdigstilt i 129 e.Kr. etter at det hadde stått uferdig siden byggestarten i 515 f.Kr.

Rabatter på hotell
Nye hotelltilbud i ulike storbyer hver dag. Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Athen.

Booking.com

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2018
Følg oss på Facebook