Storbytur.no - Guider til din storbyferie Athen
Storbyferie » Athen » Severdigheter » Den romerske agora og Vindenes tårn

Den romerske agora og Vindenes tårn

Den romerske agora med Vindenes tårn til høyre - Foto: Gaute NordvikDen romerske agora med Vindenes tårn til høyre - Foto: Gaute Nordvik

Den romerske agora ved foten av Akropolis i gamlebyen Plaka er et av flere steder i Athen hvor du kan betrakte ruiner fra den romerske perioden.

Agoraen med den monumentale porten til venstre i bildet - Foto: Gaute NordvikAgoraen med den monumentale porten til venstre i bildet - Foto: Gaute Nordvik

Den romerske agora med den monumentale porten ble påbegynt av Cæsar og fullført av Augustus i år 100 f.Kr. Den romerske agora ble etter hvert hovedmarkedet i Athen og tok over mange av de kommersielle funksjonene som den greske agoraen hadde.

Vindenes tårn
I tilknytning til den romerske agora finner du Vindenes Tårn (Andronikos' Horologiu), som er et godt bevart vann- og solur. Det åttekantete tårnet ble designet av den kjente astronomen Andronikos av Kyrrhos. Tårnet som er fra en gang mellom 100 – 200 f.Kr. har fått kallenavnet Vindenes tårn med bakgrunn i personifiseringen av de åtte vindene på de åtte sidene av byggverket.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Ligger i Plaka ved foten av Akropolis.
  • Metro: Gå av på Monastiraki
Vindenes tårn med Akropolis i bakgrunnen - Foto: Gaute NordvikAnnonse
Søk etter hotell i Athen
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2020
Følg oss på Facebook